På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

BJØRN EIDSVÅG på Merdø onsdag 26. juli!

Helt utrolig at vi endelig fikk til dette etter å ha forsøkt i mange år: Bjørn Eidsvåg på Merdø! Faren for publikumsrekord er overhengende!

Vi har jobbet i noen år for å få dette til: Bjørn Eidsvåg kommer med sitt eminente og flotte band onsdag 26. juli og spiller en ”unplugged”-konsert ute nesten på den ytterste nøgne ø. Dette blir en helt spesiell opplevelse! Vi tar vel ikke i hvis vi forventer folkevandring, gåsehudopplevelse og fest!
.................
Med superhits som ”Mysteriet deg”, ”Eg ser”, ”Skyfri himmel”, Shalala” osv. osv.. har Bjørn Eidsvåg tatt nakketak på det norske publikummet. Han er rett og slett en bauta i norsk musikk, og en av landets aller mest populære og folkekjære artister. Siden debutalbumet i 1976, har Bjørn turnert Norge på kryss og tvers utallige ganger, og beriket oss med 28 album som til sammen har solgt over 1,5 million eksemplarer.
...............
Bjørn Eidsvåg (1954) har utgitt 28 album siden debuten i 1976, og blitt tildelt Spellemannprisen fire ganger. Eidsvåg er utdannet cand. theol. ved Det Teologiske Menighetsfakultet i Oslo i 1980. For ungdommer og unge voksne er Bjørn Eidsvåg, gjennom radioprogrammet Radioresepsjonen, kjent som «Losen».
.............
Bjørn Eidsvåg slo gjennom for fullt i Norge med utgivelsen Allemannsland som kom ut i oktober 1993. Plata solgte rask over 60 000 eksemplarer. Suksessen ble fulgt opp i 1995 med Landet lenger bak som høsten 1996 passerte 100 000 som den første av Bjørn Eidsvågs plater. Begge utgivelsene ble fulgt opp av store landsomfattende turnéer med fulle hus og varme omtaler i pressen. Med Allemannsland og Landet lenger bak ble Bjørn Eidsvåg allemannseie.
................
Bjørn Eidsvåg er nå en av Norges mestselgende artister. Samtlige utgivelser som er gitt etter 1996 er solgt i 100 000 eksemplarer eller mer, med unntak av Tapt uskyld (1999). Suksessen nådde nye høyder med utgivelsen Tålt (2002) og over 220 000 solgte plater. Samtlige av de rundt 30 konsertene på høstturneen dette året var utsolgt, og det ble satt opp ekstrakonserter flere steder. Med Tålt toppet Bjørn Eidsvåg VG-lista i åtte sammenhengende uker.
.............
Bjørn Eidsvåg har vært nominert til Spellemannprisen ti ganger, blant annet for Live in Ny York (1981), Passe gal (1983), Landet lenger bak (1995) og På svai (1997). Han fikk Spellemannprisen 1990 i klassen underholdning for albumet Alt du vil ha, ble kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 1997 og fikk Spellemannprisen 2002 i klassen årets låt for duetten «Mysteriet deg» med Lisa Nilsson. Under Spellemannprisen 2006 fikk han tildelt juryens hederspris sammen med Sissel Kyrkjebø og Åge Aleksandersen. Han har i tillegg fått Gammleng-prisen i klassen vise i 1996 og Norsk Artistforbunds Ærespris i 2006.
Det at Bjørn er utdannet prest, og i sin tid arbeidet innen psykiatrien, har i stor grad påvirket låtene hans og hans evne til å formidle dem på. Gjennom hele karrieren har Bjørn stått på retten til å si hva man vil, uavhengig av livsynsbåser. Med sine tekster og sin musikk, har han et sterkt ønske om å kommunisere med publikummet sitt om alle aspekter ved det å være et tenkende menneske. Tro, tvil, kjærlighet og anger.
..................
Nøkkelen til Bjørns massive popularitet, kan tilskrives hans omfattende turnévirksomhet siden starten av karrieren. Fra 80-tallet og frem til i dag, har Bjørn spilt omlag 80 konserter hvert år i Norge og Danmark, og opparbeidet seg et svært dedikert publikum. Dette manifesterte seg med prosjektet Klassisk Bjørn Eidsvåg med Kringkastingsorkestret, som både ble årets mestselgende album her i landet, solgte ut Oslo Spektrum to år på rad, i tillegg til DNB arena i Stavanger, fire kvelder i Stavanger konserthus og to ganger Olavshallen i Trondheim.
.............
Nysgjerrighet og åpenhet overfor andres musikalske uttrykk har gjort at Bjørn Eidsvåg har samarbeidet med en rekke kjente musikere og artister både i Norge, Sverige og Danmark.: Lisa Nilsson, Allan Olsen, Oscar Danielson, Sissel Kyrkjebø, Elvira Nikolaisen, Marit Larsen, VAMP, Åge Aleksandersen, Thomas Dybdahl, Morten Harket og Kurt Nilsen for å nevne noen.
............
Da Bjørn fylte 60 år fikk han sågar sitt eget hyllestalbum, Bauta, der en rekke artister hadde spilt inn sine egne versjoner av låtene hans..
......
CANAL STREET ONSDAG 26. JULI kl. 16:
Merdø
BJØRN EIDSVÅG m band (”unplugged”)
(Denne konserten ble opprinnelig annonsert som årets fyrkonsert, men Canal Street har i samråd med Nasjonalparken besluttet å flytte denne og alle fremtidige fyrkonserter til Merdø, av hensyn til fuglelivet på Lille Torungen. Du kan lese om dette i Agderposten.)Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: