På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Tidenes festivalfredag!

For en festivalfredag! BarneStreet med et ellevilt Badeparty & Nutopiakonsert i gjestehavna, Arendals egen Solveig Andersen, rockekongen Åge og funksjefene i Earth Wind & Fire på Hovedscenen, og legendarisk bokbad & rockekonsert med Karl Ove Knausgård & co. Og mye mer..

Det blir en fredag for festivalhistorien! Og vi gleder oss vanvittig!

Se bare på dette:

BARNESTREET – Arendal Gjestehavn kl 11 - 14
Familiefest &
BADEPARTY i Arendal Gjestehavn. Familieshow med badeender, baderinger, snorkler, dykkermasker, og alt av badestæsj. Her spiller det forrykende bandet NUTOPIA! Det må oppleves ! Sol, badestrand og stort basseng, vann, is og brus. Tanter og onkler. Husk badebukse, solkrem, solbriller, flytemadrass og sånn. Barnestreet stiller med utrolige aktiviteter for barna. Og vi får besøk av Den Fantastiske Barnekunstfestivalen!

 

På Clarion Hotell blir det utrolig groovy – kl 19 - 23
Into the Wild
Bandet kommer fra Gøteborg, men ledes av gitaristen Åsmund Solberg fra Froland. Staffan Bråsjö (piano) Tove Brandt (kontrabass), Anton Jonsson (trommer) og Åsmund Solberg møttes som studenter på jazzlinjen på Högskolan för scen och musik i Gøteborg. Bakgrunnen for bandnavnet Into The Wild, kommer av et ønske om å jobbe intuitivt, pushe sjangergrenser og for hele tiden å utforske nye uttrykk som jazzkvartett. Gruppen henter inspirasjon fra naturen og fra sjangere som pop og folkemusikk.

The Arcane Brothers
The Arcane Brothers er en ny duo med gitaristen Kjetil Grande og trommeslager Arne Kjelsrud Mathisen. Begge kjenner vi godt fra andre sammenhenger, men nå har de altså funnet sammen i et spennende samspill. Kjetil Grande  er kjent fra Grande og Thom Hell og Arne Kjelsrud Mathisen fra sterke rocvkeband som Heroes & Zeros og I Was A King. Bandet kombinerer gitarist Grandes råhet med Mathisens eksplosive trommer, og singelen "The Future" er første utgivelse på eget selskap Arcane Collective Recordings. Lars Tofte (bass) kompletterer live-settet.

Dans Dans (Belgia)
Siden debuten i 2012 har Dans Dans trollbundet publikum over hele Europa med en musikalsk miks som kan være vanskelig å sette i bås. Instrumentalt, atmosfærisk, hypnotisk, delikat og bittelitt rart er adjektiver som ofte blir øremerket trioens lydunivers og som har gjort dem til en av de mest spennende bandene Belgia har å by på for tiden. Bandet er aktuell med et nytt album – Sand – som er et tidsdokument av trioens improviserte tilnærming i studio der artister som Nick Drake, Ennio Morricone, Ornette Coleman, David Bowie, Robert Wyatt osv har vært tydlige inspirasjonskilder.

På Bankgården kl 1900 - 2400
Bokbad & rock!
Karl Ove Knausgård, Frode Grytten & Pedro Carmona Alvarez i samtale med Karen Kristine Blågestad. Rockekonsert med VANKEL & FRODE GRYTTEN BEAT BAND

Vankel er rockebandet til brødrene Yngve og Karl Ove Knausgård, og oppfølgerbandet til rockebandet ”Lemen”, - akkurat som i Knausgårds romanserie ”Min kamp”. Lemen var et nyveivband på nittitallet i Bergen, på levningene av de smått legendariske Kafkatrakterne. Også forfatteren Tore Renberg var med i Lemen, som hadde en svært kort karriere (bare 3 konserter), men gjenoppsto i 2014 i forbindelse med en bokturné med de to.

Frode Grytten Beat Band
Frode Grytten & co med sterke tolkninger av Velvet Underground, Tom Waits, Talking Heads, Flaming Lips, The Clash, Sharon Van Etten, og ikke minst: Bruce Springsteen.

 

Hovedscenen Sam Eydes plass 1700 – 2400

Solveig Andersen
fra Arendal, er først ut på fredag 28.juli kl. 1700. Hun entrer scenen med sitt eminente band.
I sitt førtiende år har Solveig Andersen endelig nådd et av de viktigste målene sine. Hun debuterte i februar med sitt første album: "Satisfied with sensible shoes". Til overveldende kritikker og en totalt utsolgt lanseringskonsert i Arendal kulturhus. Med egne tekster og musikk. Hun har vært fast vokalist i Arendal Big Band siden 2002, og spilt med utallige musikere siden slutten av 90 tallet. Hun har vært innom det meste, men sjangeren hun serverer på Canal Street er hun ikke helt sikker på hva kalles. Men hun lover bøtter med følelser og trøkk! 

Marte Wulf

2016 markerte Marte Wulff sitt 10-års jubileum som artist, og feiret med sin femte albumutgivelse, norgesturné og Spellemannsnominasjon. Med dette befester hun sin posisjon som en av Norges mest troverdige tekstforfattere og formidlere. Etter sin siste soloutgivelse, der Marte Wulff gikk bort fra bandkonseptet for å utvide sin musikalske og kunstneriske horisont og spesialskrev all musikken til innspilling med fullt symfoniorkester, har hun på sitt siste album rendyrket en særegen og direkte visepop. Singlene «Herje Fritt», «Gå Mæ Vill» og «Si det Sånn» har allerede blitt godt mottatt. Albumet «Marte Wulff» ble sluppet 23. september på Propeller Recordings.

Åge Åleksandersen & Sambandet – Rockekongen
Selveste Åge til Canal Street! Litt av en begivenhet. I 2016 leverte han til gull: Han la først et fullsatt Royal Albert Hall og så Norge for sine føtter. Fra turnestart i London 17. juni og de neste konsertene i Kirkenes, Hammerfest, Vinstra og Kvål (som følger teksten i Ågesangen «Det e langt igjen til Royal Albert Hall» fra 1975), spilte han for fullsatte hus både her og resten av landet.

Åges management uttaler at Åge opplever en enorm oppmerksomhet, og aldri har vært mer etterspurt enn nå i forkant av turneen 2017. Tilbakemeldingene fra publikum og arrangører sier at bandet heller aldri har vært bedre enn det er pr. i dag. Så vi har grunn til å glede oss til fredag 28. juli.

Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience

Disco, funk, RnB, jazz, soul, latin...Så groovy, funky og party du kan få det en fredags kveld. Bandet som iflg Rolling Store Magazine "changed the sound of black pop music".

I storhetstiden fra 1973 - 1983 strødde bandet ut et utall store hits på platemarkedet, de fleste skreddersydd for dansegolvet: Shining star, Sing a Song, Getaway, Let's Groove, That's the Way of the World, Saturday Nite, - og kanskje de to største av alle - Boogie Wonderland og September. De hadde også en stor hit i 1978 med Beatles-låta Got to get you into my Life.

Det helt spesielle soundet med falsett sang, blåserekke og utrolig tight rytmeseksjon under ledelse av Al McKays gitar satte standarden for en ny generasjon funky musikk utover på 80-tallet. Bandet har ellers påvirket og inspirert et utalls musikere og band, både innen jazz, rock, disco og hip hop. Ulike musikere og artister som Jay -Z, Beyonce, Frank Zappa, Pharell, Prince, Quincy Jones og Miles Davies har oppgitt å ha blitt påvirket og inspirert av bandet. Miles Davies har kalt det sitt "all time favourite band"

Bandet gikk delvis i oppløsning på midten av 80-tallet, men ble etterhvert gjenskapt i to ulike versjoner. Gitarist AlMcKay og sanger Maurice White gikk hver sin vei, og den versjonen som gjester Canal Street er altså EWF Experience under ledelse av AlMckay. Maurice White døde i jan 2016.

    

 

 

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: