På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Horse Orchestra (DK)

Horse Orchestra er en ekte smeltedigel. Bandet består av musikere fra Norge, Sverige, Danmark og Island, og musikken er en fusion av traditionell jazz, hiphop, noise, barokk og fri improvisasjon – altsammen presentert med fyrrig rock'n'roll-attityde.

Orkestrets medlemmer møtte hverandre på Rytmisk Musikkonservatorium i København, og de utviklet en helt spesiell, fandenivoldsk attityde som er blitt kjennetegn for orkestret siden. Bandet er etvitnesbyrd om en ny generasjon i nordisk jazz som har kontroll på sin musikhistorie og som samtidig klarer å åpne musikken opp for et langt bredere publikum.

Klassiske komposisjoner fra 1920-tallets New Orleans møter her hiphop-beats og freejazz - med avstikkere til rock og renessansemusikk - og skaper et originalt, humoristisk, postmodernistisk utttrykk som rekker langt ut over jazzmusikkens normale segment. Bandets første album, Living the Dream, utkom i september 2014 og vandt to priser ved Danish Music Awards 2015 for henholdsvis Årets nye danske jazznavn og Årets danske særutgivelse. Orkestrets medlemmer er del av den københavnske jazzundergrund. Jeppe Zeeberg er én av Danmarks viktigste unge, prisvindende jazzkomponister og pianister. Norske Erik Kimestad er tross sin unge alder allerede en kultfigur i Københavns jazzmiljø, og islandske Ingimar Andersen er et av Islands unge jazzhåp og kjent fra gruppen Reginirra. Horse Orchestra arbeider nå med et nytt album med release i sommeren 2016.
Besetning: Erik Kimestad – trompet, Ingimar Andersen – saxofoner, Petter Hängsel – trombone, Kristian Tangvik – tuba, Jeppe Zeeberg – klaver, Nicolai Kaas Claesson – bass, Rune Lohse – trommer

Relevante linker

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: