På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Ingebjørg Bratland

En av Canal Streets virkelige signaturkonserter: Kirkegårdskonserten. På en av de fineste kirkegårdene i Norge. I år med en av landets vakreste og mest unike sangstemmer. Vi inviterer til en usedvanlig kveld bokstavelig talt i grenseland.

Ingebjørg Harman Bratland er en av Norges fremste unge utøvere innen vokal folkemusikk. Ingebjørg har med sin unike stemme utmerket seg som en utøver som går nye veier og som gjerne utfordrer sine musikalske røtter innen folkemusikk. Mange husker Ingebjørg som “hun som fikk kongen til å gråte”, da hun sang ”Den fyrste song” for Kong Harald, på hans 70-årsdag. Ingebjørg, født i 1990 i Vinje i Telemark, skriver sine egne låter og akkompagner gjerne seg selv på gitar.

.Tross sin unge alder har Ingebjørg rukket å bli en omreisende og scenevant artist og har opptrådt med artister som bla Frikar, Odd Nordstoga og Tord Gustavsen. Våren 2010 var Ingebjørg gjestesolist i Team Tuva (Valkyrien Allstars) på ”Det Store Korslaget” på TV2. Høsten 2010 gjorde hun suksess i et av “Beat for beat”-programmene, der hun bl.a. sang “Mitt hjerte alltid vanker” og som uken etter havnet på Topp 10 single norsk på VG-lista.
Under Olavsfestdagene 2011 i Trondheim var Ingebjørg med i Espen Linds ensemble under en svært godt mottatt konsert i Vår Frues Kirke. Høsten 2011 turnerte Ingebjørg sammen med Forsvarets Musikkorps Nord-Norge bla i Russland i en turné i regi av Festspillene i Nord-Norge, og i desember kunne en nyte Ingebjørgs vakre stemme under Oslo Symfoniorkesters tradisjonelle og fullsolgte julekonserter i Oslo Konserthus.
Ingebjørg fortsatte samarbeidet med Forsvarets ulike orkestre i 2012, samtidig som hun spilte inn albumet ”Heimafrå” sammen med Odd Nordstoga. Duoalbumet fikk strålende kritikker, og stakk av med en Spellemannspris i klassen for folkemusikk/tradisjonsmusikk i 2013.

I 2014, ett år etter “Heimafrå”, kom Ingebjørg ut med sin første soloplate, Berre Meg, hvor hovedbidragsyter er Espen Lind som har laget de fleste melodiene.  Låten “Ingen e som du” ble umiddelbart A-listet på NRK P1 og tok dette vakre vise-pop-albumet til Spellemann-nominasjon i visekategorien.

Ingebjørg Bratland har brukt store deler av 2015 til å forberede sitt nye album «Månesinn», som ble sluppet til fantastisk mottakelse fredag 6. november. Låten «Stjernene» og den nylig utgitte «Fordi eg elskar deg» har begge blitt A-listet på P1, og markert Bratlands nye spennende musikalske retning, som beveger seg fra folkemusikk mot pop. Med den nye platen tar hun steget inn i toppsjiktet blant låtskrivere og tekstforfattere, og markerer en ny side av sitt store talent.

Vi tør spå en fantastisk og spesiell opplevelse på festivalens åpningsdag!


OBS: Konserten er foreløpig bare i salg via dagspass for onsdag. Kirkegårdskonserten blir alltid utsolgt.

Relevante linker

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: