På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

MOSKUS m/ NIls Økland

”Norway’s latest young cult-status candidates” John Fordham, The Guardian om Moskus

I februar 2016 slipper trioen Moskus sitt tredje album på plateselskapet Hubro. Hardingfelespilleren Nils Økland er med som gjest på noen av sporene, og samarbeidet har vært så givende at de i anledning plateslippet drar på turné med Nils som gjest. Canal Street har sikret seg denne spennende kvartetten!

Moskus kombinerer et personlig og modent uttrykk med ungdommelig energi og fordomsfri åpenhet. Etter den dobbel Spellemannsnominerte debutplata 
Salmesykkel tok trioen store skritt videre med plata Mestertyven, som ble kåret til en av Norges 50 beste jazzplater gjennom tidene av Jazznytt. På trioens siste plate blir det akustiske piano/bass/tromme-lydbildet forsterket med synth, sag, droneboks og munnspill. Samt Nils på hardingfele. Dette er blitt en enestående og spennende blanding.

Moskus har fått strålende anmeldelser for såvel album som konserter, bade nasjonalt og internasjonalt, bl.a i renommerte Downbeat og The Guardinan.
Moskus er:
Anja Lauvdal – piano, Fredrik Luhr Dietrichson – kontrabass, og Hans Hulbækmo - trommer
 
NILS ØKLAND
Nils Økland (f.1961) er en av de viktigste brobyggerne mellom folkemusikk, klassisk musikk, jazz og improvisert musikk. Han har siden solodebutskiva "Blå harding" i 1996, gitt ut flere egne album, samt deltatt med diverse grupper og prosjekt, bl.a på flere av innspillingene til Christian Wallumrød ensemble. Nils har reist verden rundt med instrumentene sine, - hardingfele, fele og viola d'amore. Han utforsker klangverden i instrumentene på en helt egen måte og bruker de til å finne nye veier inn i musikken.

Relevante linker

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: