På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Hedvig Mollestad trio

Hedvig Mollestad trio – en herlig blanding av blues, rock og jazz Hvor går grensa mellom tung rock, blues, bluesrock, frijazz, jazzrock, psykedelia og progressiv musikk? Er det viktig? Nei, ikke ifølge Hedvig Mollestad. Hun bare spiller alt sammen, gjerne samtidig.

Hedvig Mollestad Thomassen (født 1982) er en norsk gitarist fra Ålesund. Hun er utdannet jazzgitarist ved Norges musikkhøgskole, og spiller i en rekke rock- og jazz-band, blant annet Hedvig Mollestad Trio (flere utgivelser på Rune Grammofon), Thomassen Trio, Bronco Busters, Songs and Sweet Potatoes og Vom (som «Mester Pøggs»). Hun har også en sentral rolle i Jarle Bernhoft og Hilde Marie Kjersems grupper, og har opptrådt med Trondheim Jazzorkester. I 2009 ble hun kåret til «årets unge jazztalent» under Moldejazz.

Hun vakte en viss oppsikt da hun spilte under South By Soutwest-festivalen i Austin i mars. Selveste David Fricke, senior writer i Rolling Stone Magazine, skal ha vært et stort smil da han hørte dem. Han har sans for norsk kvalitetsmusikk, og er uttalt fan av band som BigBang, Motorpsycho og nå altså Hedvig Mollestad Trio.

Hedvig og bandet har gjennom to tidligere album dyrket fram et eget sound, suggererende og sugende jazzbluesrock - uten vokal, men med tilhørende herligheter. Her er både kontante gitarriff og sugende rytmer som tøyes og dras. Musikken kommer enten som et drønn, eller den slentrer av gårde som i avslutningslåten «Pity The Children». Her briljerer Mollestad Thomassen med en enklere og penere gitartone enn vanlig.

Musikken er tuftet på inspirasjon fra rockhelter som Led Zeppelin, Black Sabbath, Santana og Free, men også jazzstørrelser som John McLaughlin og Terje Rypdal. Samtidig virker det som om trioen frigir seg mer og mer fra disse inspirasjonskildene for å dyrke sitt eget sound. Musikken er blitt råere, tøffere og skumlere og mer avansert for hvert album

Relevante linker

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: