På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Kevin Bowyer (UK)

Premiere: Kevin Bowyer (UK) / Bach & Blues in the Cathedral ! Vi har gleden av ikke mindre enn en verdenspremiere!

”Bach & Blues in the Cathedral” med den fantastiske organisten Kevin Bowyer fra England. Med musikk av J.S. Bach og den norske komponisten og organisten Mons Leidvin Takle. Dette spilles for første gang samlet i en konsert. Noe som også senere skal spilles inn for plate. Vi må si det er litt av en begivenhet!

Kevin Bowyer er en kjent Bach-tolker, har gitt ut et 90-talls plateinnspillinger, bl.a Bachs samlede orgelverk (29 cd-er!), og er også kjent for å fremføre ekstremt kompplisert orgelmateriale, for eksempel er han den eneste (!) som har spilt inn og framført Kaikhorosru Sorabji’s 1. orgelsymfoni. Han regnes av mange som en av verdens beste organister, og får voldsomt med skryt for sitt spill.

Programmet som presenteres for Canal Street – publikummet er altså sammensatt av sentrale Bach-stykker for orgel og ny-komponerte blues-”låter” for orgel av Mons Leidvin Takle. Det er blitt en fascinerende helhet som vi gleder oss enormt til å sette opp i Trefoldighetskirken, spilt på det nye, flotte orgelet. Både Takle og Kevin Bowyer er også svært entusiastiske over denne premiere-fremføringen!

Relevante linker

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: