På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Lillebjørn Nilsen

Virkelig noe å glede seg til for store og små! Denne folkekjære artisten har lenge vært et ønske om et comeback på Canal Street – og nå vil han altså stå på scenen med sin trio Seresta på Buøya lørdag 25. juli!

Bjørn «Lillebjørn» Falk Nilsen omtales ofte som "Visekongen" i Norge. Gjennom sine opptredener, plateutgivelser, visebøker og gitarbøker, var Lillebjørn kanskje den som mer enn noen annen artist frontet visebølgen i Norge. Gjennom en mannsalder har Lillebjørn skapt sanger som har blitt allemannseie; «Far har fortalt», «Tanta til Beate», «Se alltid lyst på livet», «Stilleste gutt på sovesal en» og «Alexander Kiellands plass», for å nevne noen få.

Nilsen har turnert hele Skandinavia, Frankrike, Sveits, Belgia, Tyskland, Kina og USA, og har mottatt hele fem Spellemannpriser, enten som soloartist eller som medlem av en gruppe. Han skriver mye om storbylivet i Oslo, og om det spennende nettverket av mennesker og minner denne byen har. Inspirasjonskilder er ellers amerikanske singer/songwriter-tradisjonen; Bob Dylan og Pete Seeger er artister som har inspirert ham. Nilsen og Seeger sang sammen på Tønder visefestival i 1990. Senere bad Seeger Nilsen om å korrekurlese sin selvbiografi, samt komme med kritiske bemerkninger. Lillebjørn har sagt han er stolt over å kunne kalle Seeger sin venn. Rudolf Nilsen har også påvirket Lillebjørn Nilsen. Begge var opptatt av Oslo, arbeiderbevegelsen og «grasrota» i befolkningen. Sangen Gategutt er et av Rudolf Nilsens dikt som Lillebjørn Nilsen har skrevet den bevegende melodien til. Som kresen og samtidig folkelig tekstforfatter, en visuell erindringskunstner og i besittelse av en uvanlig melodisk og harmonisk teft, har Nilsen skapt nesten ikonaktige Oslo-sanger.

Sist på 1970-tallet deltok Lillebjørn Nilsen i gruppa Ballade!, bestående av ham selv, Lars Klevstrand, Åse Kleveland og Birgitte Grimstad. Han turnerte også ofte med Steinar Ofsdal. Slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet ble en kunstnerisk blomstringstid for Nilsen, som i denne tiden «fant tonen» overfor det store publikum som soloartist, og i særlig grad som Oslos egen stemme og trubadur.

Lillebjørn Nilsen dannet i 1988 gruppa Gitarkameratene sammen med vennene Jan Eggum, Halvdan Sivertsen og Øystein Sunde, et samarbeid som nyttiggjorde seg og fremhevet de fire herrenes samlede, store og klassiske viserepertoar, samt deres virtuose gitar- og vokalferdigheter. Dette samarbeidet tok slutt i 1994 etter to suksessfulle plateutgivelser og omfattende turneer. Som forfatter av Lillebjørns Gitarbok, som siden 1973 er utkommet i et samlet opplag på mer enn 170.000 eksemplarer - det høyeste opplag for noen musikkpedagogisk lærebok eller visebok i Norge noensinne - har Lillebjørn Nilsen gitt et uvurderlig og enestående bidrag til utbredelsen av gitarmusikkunsten og visekunsten i Norge.

I 2005 mottok Lillebjørn Nilsen Oslo bys kulturpris, bl.a. med begrunnelsen: «Lillebjørn Nilsen er den visekunstneren som mer enn noen andre har bidratt til Oslos kultur og dens selvforståelse, identitet og stolthet som storby, i den grad at enkelte uttrykk fra hans tekster har gått inn som alminnelige uttrykk i vårt språk.»

Lørdag 25. juli fra kl. 15.00 på Buøya, Eydehavn. Her spiller også Lady Moscow!

Kjøp billetter her! 

NB! Enkeltbilletter koster 350 kr, barnebillett (6-12 år) 120 kr, og familibillett 600 kr.

Fra kl. 14.00 vil det gå shuttlebusser mellom parkeringsplassen og til Buøya, og det samme etter konsertslutt.

Relevante linker

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: