På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Pixel

Pixel. Merk deg dette navnet, for det er resten av verden i ferd med å gjøre! Pixel er virkelig et av de store stjerneskuddene om dagen. Et band med mot til å tenke annerledes og som lykkes stort med å ha en fot innenfor popverdenen, uten å miste fotfestet i jazzen. Hvor mange andre jazzkvartetter er det som har prisvinnende musikkvideoer? Pixel er vokalist og bassist Ellen Andrea Wang, saksofonist Harald Lassen, trompetist Jonas Kilmork Vemøy og trommeslager Jon Audun Baar. Bland indie-rockens energi med stor improvisatorisk fleksibilitet, og du får Pixel!

Musikken er fengende, kontant og gledesspredende, og bidrar til at de fremstår som et unikt og friskt pust i den norske musikkfloraen. Noe som mest sannsynlig er årsaken til at de endte opp som et av de mest omtalte bandene under Bylarm 2014. De har allerede oppnådd stor nasjonal og internasjonal suksess de siste par åra. Blant annet ble musikkvideoen til singelen «Call Me» kåra til "Best international dance video" under UK Music Video Awards i London oktober 2013, og Wang ble tildelt Tonos utfordrerpris for 2013 for samme komposisjon. På by:Larm i februar ble Ellen Andrea Wang også tildelt NOPA-stipendet.

Med to solide album på samvittigheten via det amerikanske plateselskapet Cuneiform Records og heftig turnévirksomhet har bandet blitt en publikum og –anmelderfavoritt, noe Erling Wicklunds euforiske NRK-anmeldelse vitner om:

“Pixel er garantert morgendagens store norske jazz- og popverdenssensasjon!”

Ellen Andrea Wang er i tillegg en svært profilert, allsidig og utrolig spennende soloartist. Hun slapp høsten 2014 sitt debut soloalbum ”Diving” til strålende kritikker. Hun spiller også bass i Dag Arnesen trio og har tidligere vært medlem i Synkoke.  Utdannelse ved Norges musikkhøgskole, hvor hun studerte hos Bjørn Kjellemyr.

Hun har mottatt flere utmerkelser, blant annet Årets Talentpris på DølaJazz i 2011 og Statkraft Young Star på Oslo Jazzfestival 2012.

Relevante linker

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: