På festivalkontoret (Poppes plass)

Hos Arendal turistkontor

Via Ticketmaster:
www.ticketmaster.no
Tlf: 815 33 133


hashtag #csarendal

Åge Aleksandersen

Rockekongen: Selveste Åge til Canal Street! Litt av en begivenhet! I 2016 leverte han til gull: Først et fullsatt Royal Albert Hall og så Norge rundt.

Åges management uttaler at Åge opplever en enorm oppmerksomhet, og aldri har vært mer etterspurt enn nå. Tilbakemeldingene fra publikum og arrangører sier at bandet heller aldri har vært bedre enn det er per i dag. Vi har virkelig grunn til å glede oss til fredag 28. juli!

For det er Norges ukronede rockekonge som kommer – den første som ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame i 2011 (sammen med bl.a. a-ha og Jokke & Valentinerne), og en av de som har solgt mest i norsk musikkhistorie. Hans ”Lys og varme” fra 1984 er som en norsk nasjonalskatt og ville vel være en klar kandidat til en ev. norsk kulturkanon anno 2017.

_____

Åge Aleksandersen (1949) er fra Namsos og startet sin musikalske karriere i 1966, senere i det populære Prudence som regnes som en av trønderrockens pionerer. Han er blitt en av Norges mest populære rockemusikere. Gjennom årene har han solgt rundt 1,5 millioner plater og praktisk talt alle platene siden 1980 har solgt til gull. I 1976 flyttet Åge Aleksandersen til Trondheim, hvor han startet bandet Sambandet og startet der sin solokarriere. Han ga ut platen Ramp og fikk Spellemannprisen 1980 i klassen rock sammen med Sambandet for denne. Året etter fikk han juryens hederspris under Spellemannprisen 1982 og i 1983 vant han Gammleng-prisen som popartist.

_____

I 1984 kom Levva Livet med megahiten Lys og varme, som ble en nasjonalskatt og brukes ved alle anledninger. Åge Aleksandersen ble utnevnt til æresborger av Namsos, og Levva Livet ble Norges til da bestselgende plate, med 275.000 solgte. Han ble også kåret til årets artist under Spellemannprisen 1984 for albumet. I 1986 turnerte Åge Aleksandersen i Øst-Europa og samlet inspirasjon til sin neste plate, Eldorado. Det var stilt store forventninger til denne platen, som ble forhåndssolgt i over 100.000 eksemplarer. Albumet solgte til slutt 260.000 eksemplarer. I 1997 kom singelen Snørosa i forbindelse med ski-VM i Trondheim i 1997. Med seg på denne singelen hadde Åge Aleksandersen Ulf Risnes og Bjarne Brøndbo. Snørosa er for øvrig en av Norges mest solgte singler gjennom tidene.

_____

I 2005 kom dobbeltalbumet To skritt fram ut med et fornyet Sambandet, og albumet ble mottatt med allmenn jubel. Han fikk mye oppmerksomhet i pressen, og publikumsmottakelsen var meget god. CD nummer to er et livealbum fra turnéen i 2004, og konsertalbumet inneholder de fleste av de kjente slagerne fra de siste 25 årene.
I oktober 2006 ble Aleksandersen utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikk- og kulturliv. I desember 2006 mottok han Nord-Trøndelag fylkes kulturpris og under Spellemannprisen 2006 ble han tildelt juryens hederspris sammen med Sissel Kyrkjebø og Bjørn Eidsvåg. Åge Aleksandersen mottok også Erik Byes Minnepris i 2005 under Protestfestivalen. I juni 2008 ble albumet Katalysator gitt ut, nok en gang med Sambandet som backingband.

_____

Åge har totalt gitt ut over 20 soloplater, de fleste med Sambandet. Han er også en av landets mest-turnerende musikere gjennom en (foreløpig) 50–årig karriere. Utrolig fascinerende at denne artisten fortsatt holder gnistrende liveshow til glede for et svært stort publikum!

_____

Hovedscenen Sam Eydes plass fredag 28. juli kl. 17—23.30:
TBA / TBA / ÅGE ALEKSANDERSEN & Sambandet / Earth Wind & Fire Experience feat. Al McKay Allstars (US)

Relevante linker

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: