På festivalkontoret (Poppes plass)

Hos Arendal turistkontor

Via Ticketmaster:
www.ticketmaster.no
Tlf: 815 33 133


hashtag #csarendal

Midnight Choir

Årets definitive comeback og årets virkelig "gjennombrudd" i et og samme slipp. Fantastisk rock, countryrock, americana og country. Midnight Choir gjenforent etter 12 år!

Gjenforent etter 12 års pause. To utsolgte Rockefeller i mars solgte ut på rekordtid! Sommeren 2016 har de gjort noe få utvalgte Festivaler, der iblant Øyafestivalen, VG ga Øyakonserten terningkast 6.

Midnight Choir (med navnet tatt fra Leonard Cohen-låta Like a bird on wire) som består av Paal Flaata (vokal), Atle Byström (gitar) og Ron Olsen (bass), debuterte med en selvtitulert plate i 1994. I 1999 fikk de Spellemannprisen for klassikeren «Amsterdam Stranded» (1998) som ofte trekkes frem som ett av 90-tallets beste norske album. I samme periode gjorde de stor suksess ikke bare på hjemtrakter, men også ute i Europa som var uvanlig på den tiden.


Både «Midnight Choir» (1995), «Olsen’s Lot» (1996), «Amsterdam Stranded» (1998), samt «Unsong Heroine» (2000) og «Waiting For The Bricks To Fall» (2003) ble spilt inn i utlandet og kom høyt på VG-lista topp 40 – de siste på topp tre. «Unsong Heroine» ble kåra til ukas album av The Sunday Times. Flaatas karakteristiske og sterke stemme sto perfekt til uttrykket. På flere album hadde de Chris Eckman fra amerikanske The Walkabouts som produsent og bidragsyter. Og mye av den europeiske populariteten kom nettopp av turneer sammen med dem, og Richard Thompson og Beth Gibbons fra Portishead. Smått dystre, vakre og svært melodiøse låter, som lente seg trygt på amerikanske tradisjoner, ble et forvarsel om den internasjonale orienteringen som senere kom i norsk rock.

Både Flaata og Byström, under artistnavnet Al DeLoner, har gitt ut soloplater, men det er ikke tvil om at sulten har vært stor hos publikum for å få oppleve Midnight Choir igjen etter at de ble oppløst i 2004. 12 år senere er de heldigvis tilbake. I anledning Rockefellers 30-årsjubileum i mars gjorde bandet to eksklusive og helt utsolgte gjenforeningskonserter på Rockefeller. Etter dette gjestet bandet en rekke festivaler i sommer og avsluttet nylig festivalsesongen som første band ut på Øyafestivalens siste dag, til intet mindre enn terning kast seks fra VG og ingressen «Du vet det er Øya-lørdag når voksne menn gråter midt på formiddagen».

Relevante linker

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: