På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

En trikolor av en kveld!

Kvelden hadde tre ingredienser, som alle var så forskjellige som middag og dessert. Det var en jazza start med Get the blessing, etterfulgt av smooth pop fra Maggio og til slutt ordentlige Woodstocklegender: Canned Heat. En interessant variasjon som publikum så ut til å storkose seg med!

Rammen er en nydelig sommerkveld - overskyet men lys og lett. Publikum hygger seg, sommerpludring og tørsteslukking over det hele.

Get the blessing kom i sorte dresser og var fire store karer og spilte det som lett kunne vært soundtracket til filmer. De var innom fransk film noir, detektivserier fra 60-tallet og biljaktscener fra 70- tallet. Rytmeseksjonen bestående av trommer og bass var stødige og loset trompetisten og saxofonisten gjennom låtene. Rocken lå i bunnen og jazzen la seg på toppen og krydret. Samarbeidet og sjangerblandingen fungerte og bandet hadde et lydhørt publikum med seg. Stemningen i musikken skiftet fra skummel til leken og gøy og tilbake igjen. De fant absolutt sitt publikum. Fin klang.

Så kom Veronica Maggio løpende inn på scenen og ble møtt av et hyl fra et fullsatt Sam Eydes plass, til og med før hun hadde sunget en strofe. En kveld med nydelig sommerpop var i gang, og vi fikk høre hit på hit. Naturligvis fikk vi høre "Måndagsbarn"! Med et fantastisk godt band i ryggen ble dette en nydelig kveld. Hun sang nydelige ballader og raske poplåter, alle med sin spesielle litt sårbare stemme. Lysshowet var i en egen klasse. Veronica Maggio sikrer at Arendal nok en gang fikk en super sommerkveld.

Så senket mørket seg og forventningen om Canned Heat steg. De sparte ikke på kruttet da de gikk på scenen, og startet showet med en av sine virkelig store hits, «On the road again». Dermed viste de Arendal hvordan Boogie og sørstatsblues skal låte.  «Ingen har spilt flere konserter for Hells Angels, enn Canned Heat» meldte konferansier Paal Koren Pedersen fra scenen. Bandet spilte på Monterey og Woodstock i sin tid, og låten «Going up the country» ble nærmest temalåt for Woodstock. Arendal fikk høre en av verdens mest ikoniske låter midtveis i settet til bandet. Tilløp til dansing ble sett på de fleste steder på plassen, til og med i toalettkøen. Arendal fikk se et legendarisk band på en legendarisk kveld.

Nok en flott kveld! En velsmakende trikolor!

Foto: Carl Fredrik Schou Knutsen
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: