På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Lady Moscow – ellevill sjørøverdronning på Merdø

I god Barnestreet ånd startet showet en god stund før selve konserten! De kanskje aller heldigste traff selveste praten fra Merdø på vei ut til verdens vakreste øy. Andre kunne glede seg med en liten lesestund på fergeturen, takket være super litteraturformidling fra Aust-Agder Fylkesbibliotek.

Pirater og bøker var også noe av det som ventet oss da vi kom i land på Merdø i upåklagelig sommervær. Leker og ansiktsmaling, strand og vann, is og barnelatter var også sentrale ingredienser både før, under og etter konserten. Men det er ikke en overdrivelse å si at Lady Moscow var selve høydepunktet for både små og store i dag! 

Barnestreets fantastiske frivillige introduserte bandet med oppfordring til publikum om å slå ut håret og løfte på dansefoten. Og det var virkelig ikke annet å gjøre! For makan til ellevill gjeng skal man lete lenge etter! Litt sirkus, litt galskap, folkrock og sigøynertoner, barn på scenen, musikere på gresset blant publikum. Skjønt det er nesten vrient å snakke om publikum i denne sammenhengen, for Lady Moscow hadde en særegen evne til å inkludere barna, som fikk både synge i mikrofon og spille på trommer. Og det låt som et uvær under skyfri himmel på Merdø! 

Dagens sjørøvertema ble også videreført under konserten. Vi fikk nemlig fortalt historien om Lady Moscow som var sjørøverdronning på ei stor skute. Men Kapteinen fra Kjuttaviga hadde stjålet skatten hennes, og da barna ble spurt om de visste hvem han var, kom det naturligvis et unisont og rungende Jaaa! Dermed bar det i vei på skattejakt! Skatten ble funnet etter iherdig innsats fra den yngre garde som kunne hive seg over ei kiste full av spennende rytmeinstrumenter. Utrolig fengende for barna å selv få ta del denne happeningen av en overskuddskonsert! 

Dette var en herlig crazy dag på Merdø som utvilsomt vil være et Barnestreet-høydepunkt for mange!

Foto: Tonje Eikrem Jacobsen
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: