På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Magiske Nightsessions

Busi Ncube. Afrikanske rytmer. Trommer. Dansende publikum. Det er tydelig at Canal Street- gjengerne også vet å verdsette eksotisk musikk som vel kan karakteriseres som en mellomting mellom rytmisk/instrumental blandet med sang og afrikanske trommerytmer. Det hele får ganske spesielle overtoner når band og publikum er under en kunstnerisk installasjon bestående av netting i kamuflasjefarger.

Etter som konserten skrider frem blir det trangere og trangere på "dansegulvet" foran artistene. Til slutt er gulvet fullt, og eneste måten å komme seg fra inngangen og inn til Store Torungen på er å danse seg gjennom et publikum som er helt med på tonene og tydelig setter pris på det de hører og ser.

Publikum er tidlig ute og Store Torungen fylles raskt opp. Lenge før Bugge Wesseltoft står på scenen er alle bordene opptatt og det er få ledige stoler å se. Det er tydelig at arendalspublikumet ser frem til å oppleve artisten. Salen summer av forventing om en bra konsert. Ettersom husbandet alle er lokale gutter fra Arendal og omkringliggende område er tonen satt allerede fra introduksjonen. "Rosinen i pølsa" blir konserten introdusert som. Arrangementet på scenen minner om en 1970-talls stue, og musikken svinger fra det rolige og stemningsfulle til det intense og nærværende.

Etter som Night Session fortsetter ut i de små timer får man forståelse for hva som ligger i Canal Streets motto om "møtested". Stadig flere av publikummerne finner noen å prate med - noen de kanskje ikke har sett på lang tid, andre de har pratet med nylig. Over alt i kulturhuset kan det observeres mennesker i god stemning og hyggelig passiar med andre - unge så vel som godt voksne. På utsiden av bygget har en DJ rigget seg til og spiller blant annet Jim Morrison -
til de tilstedeværendes store fornøyelse.

Det er dette Canal Street handler om - og Night Sessions forener det virkelig: musikk, mennesker, magi; Bugge Wesseltoft med husband, masse publikummere og sammen med en magisk steming i mørket i Store Torungen og på utsiden av Buen blir det riktig så stemningsfullt.

Foto topp: Espen Wang Johannsen
Foto bunn: Rune Gjeruldsen
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: