På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Molvær på Arendal kirkegård - så vakkert at det gjorde vondt

Glitrende sol mellom de kneisende eiketrærne, folk på alle benkerader og på gresset omkring, eldgamle gravstøtter, skog på alle kanter og kapellet i bakgrunnen. På scenen står Nils Petter Molvær med musikere. Det er vart og forsiktig det ene øyeblikket for så å blåse lyden til himmels i det neste. Massivt og rungende, intenst og mettede.

Blant publikum kan det observeres stadig flere nikkende hoder, i takt med de iherdige rytmene. Det er så voldsomt at det dirrer innvendig. Et par små barn holder seg for ørene, støyen er gjennomborrende. Det er utrolig interessant å se på folk blant publikum, hvor utrolig tilstede de er, i dette øyeblikket. Lyttende og nysgjerrige, noen nyter, noen prøver å lytte og forstå, andre ser ut til å synes det er utfordrende. Men de jobber med saken! Og når musikken roer seg ned og blir glidende og vâr, da får de belønningen sin og kan la lydene strømme inn over seg uten motstand.

Det er partier med et så sfærisk og svevende lydbilde at jeg tror selv trærne kan gjenkjenne det de hører. Det er lyden av vinden som suser, lyden av sjelene som hvisker, lyden av tårer som drypper og kjærlighet som aldri sovner. Det er så vakkert at det gjør vondt. Og i neste øyeblikk insisterende, støyende og heftig. Solen gikk ned, myggen beit og trærne ble aldri mette.

Se flere bilder fra kirkegården her

Foto: May Elin Aunli

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: