På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

AL DI MEOLA (US)

Verdensstjerne til Sørlandet Vi har den glede å melde en veritabel jazzlegende til sommerens festival. En av verdens aller beste gitarister står på hovedscenen på Sam Eydes plass med sitt gnistrende band en sen julikveld. Gjentatte ganger på topp i kåringer over «best gitarist» i Guitar Player Magazine, Down Beat og andre ledende musikktidsskrifter.


Innovativ, lynrask og banebrytende
Al Di Meola (Al Laurence Dimeola) fra New Jersey, USA, er en fusion-/jazzrock-/jazzgitarist. I tillegg til en mengde egne plater og prosjekter er han mest kjent for sitt samarbeide med gitaristene John McLaughlin og Paco de Lucia i eksplosive, akustiske settinger, samt for sin tid i Chick Coreas Return To Forever. Innovativ, lynrask og banebrytende innen elektro-akustisk jazz, men med røtter også innen latino, flamenco og world-music. På topp i gjentatte kåringer over «best gitarist» i Guitar Player Magazine, Down Beat og andre ledende musikktidsskrifter

Få kan spille fortere på gitar enn Al Di Meola. Heldigvis er ikke hurtighet og det å imponere det sentrale for 56-åringen fra New Jersey. Det viktigste er å legge sjelen i musikken, og det gjør Di Meola. Amerikaneren Di Meola henter impulser fra både flamenco og sigøynermusikk, uten å ty til billige musikalske triks for å tekkes sitt publikum. Det handler selvsagt mye om Al Di Meolas fantastiske ferdigheter på gitaren. Selv når løpene langs gitarhalsen er så raske at du knapt kan tro det du ser og hører, virker det som Di Meola har full kontroll.

Al Di Meola ble kjent da han i 1974 kom med i Chick Coreas gruppe Return to Forever. Mot slutten av 1970-årene ledet han egne grupper, og samarbeidet med instrumentkollegene John McLaughlin og Paco de Lucia i en akustisk gitartrio. Senere har han ledet egne grupper under navnet Al Di Meola Project, og spilt med en lang rekke andre musikere, bl.a. fiolinisten Jean-Luc Ponty og bassisten Stanley Clarke i nok en akustisk trio. Di Meola beveger seg ubesværet i grenselandet mellom jazz, rock og latinamerikansk musikk, og er en høyt anerkjent gitarist. Album bl.a. Elegant Gipsy (1977), Kiss My Axe (1988), Orange and Blue (1994), The Infinite Desire (1998), The Grande Passion (2000) og Flesh on Flesh (2002).

Beatles - prosjekt
Al Di Meola er for tiden i studio i Abbey Road for å spille inn et nytt album dedikert til Beatles, samt flere nye later inspirert av the Fab four. Han sier selv at det er alltid har vært en drøm å tolke the Beatles, som han ser som de største inspirasjonskilder – rent harmonisk og melodisk. Til sommeren drar han med sitt 6 – 7 manns store band på en stor verdensturne. Han kommer altså til Canal Street. Vi gleder oss!

"There is no music in my lifetime that made as huge an impact on the world like that of the Beatles!"

http://www.aldimeola.com
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: