På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

BigBang!

Det er ikke uten grunn at Bigbang ofte blir omtalt som ”Norges beste liveband”. Med den fødte frontfigur og entusiastiske gitarist Øystein Greni i spissen har bandet gledet fansen med energiske liveopptredener i snart tjue år. For mange er Bigbang selve symbolet på norsk rock. Canal Street ønsker velkommen til Bigbang fredag 26. juli – der de vil avslutte hovedkonserten denne kvelden. Det kommer til å rocke helt sinnsykt!


I 1992 startet Øystein Greni Bigbang, og i dag, 20 år senere er de blant Norges største band. Hvem kan vel ikke refrenget på “Girl In Oslo”? ”Girl in Oslo”, ”Wild Bird” og ”Long Distance Man” er bare noen av Bigbangs klassikere som det norske folk har trykket til sitt bryst. Den gitarbaserte americanarocken har et helt eget sound, med intens vokal og lett gjenkjennelig groove.

Til Canal Street kommer de med rykende ferskt materiale i bagasjen, i tillegg til alle sine store hits. Og hva er det Bigbang anno 2013 inviterer oss til? En miks av amerikansk rock, norske folk og en dæsj jazz? Saksofoner, hardingfeler og langeleik krydrer det ellers gitarbaserte og riffbaserte rockelandskapet. På den nye plata ”The Oslo Bowl” har de alt dette og mer til – og de har høstet stjerneanmeldelser fra en stor sett samlet presse. Publikum mener tydeligvis det samme, for plata topper salgslister og nedlasting på for eksempel Itunes m.v. Det er Bigbangs 10. studioalbum – og mange mener at dette er bandets sterkeste album!

Bigbangs første album; “Waxed”, ble gitt ut i 1995 på Grenis eget plateselskap Grandsport Records. I 1997 ble singelen «How Do You Do» gitt ut på 7? vinyl, også denne på Grandsport. I 1998 kom albumet Electric Psalmbook. Også dette ble gitt ut på eget plateselskap, ettersom ingen andre plateselskaper var interessert. Til deres store overraskelse ble de svært godt mottatt, og flere plateselskaper meldte sin interesse. De endte med å signere en platekontrakt med Warner, og “Electric Psalmbook” ble gitt ut på nytt den samme høsten.

14. februar 2000 ble EP’en “Girl in Oslo” gitt ut, og kun fem dager senere ble en internasjonal utgave sluppet. Denne hadde en annen sangliste, med en blanding av spor fra EPene Girl in Oslo og New Glow, som ble utgitt i juni 2000. I august samme år utkom langspilleren “Clouds Rolling By” i august. Albumet ble gitt ut både på CD og LP, hvorav LP-utgaven ble presset i kun 500 eksemplarer. Etter dette har det gått slag i slag for Bigbang, de har gitt ut totalt 11 album, spilt hundrevis av konserter og har etterhvert etablert seg som ett av Norges desidert beste liveband. Kanskje det aller beste!

Canal Street hovedscene Sam Eydes plass: Fredag 26. juli ca kl 22! BE THERE!

Mer info, video og lytting - http://www.bigbang.no

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: