På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Bjørn Eidsvåg på Kirkegården

Vi har jobbet i noen år for å få dette til: I mange år har nemlig dette vært ønskeartisten til Kirkegårdskonserten for svært mange av våre publikummere. Og nå er det i orden. Bjørn Eidsvåg kommer med sitt eminente og flotte band onsdag 24. juli. Dette blir en helt spesiell opplevelse!


En magisk opplevelse i skumringen

"Å spille på kirkegårder er ikke nytt for meg, men det er nytt for meg å spille der uten at det er begravelse, det blir nok en spesiell og sterk og fin opplevelse, vi skal opptre med verdighet og respekt."

Med superhits som ”Mysteriet deg”, ”Eg ser”, ”Skyfri himmel”, Shalala” osv. osv.. har Bjørn Eidsvåg tatt nakketak på det norske publikummet. Han er rett og slett en bauta i norsk musikk, og en av landets aller mest populære og folkekjære artister. Siden debutalbumet i 1976, har Bjørn turnert Norge på kryss og tvers utallige ganger, og beriket oss med 24 album som til sammen har solgt over 1,5 million eksemplarer. Bjørn har gjort noen endringer i bandbesetningen, og har med seg følgende eminente musikere: Anders Engen og Palle Krüger på trommer, Bjørn Holm på bass, samt Geir Sundstøl og Per Borten på gitarer

Bjørn Eidsvåg (1954 ) har utgitt 24 album siden debuten i 1976, og blitt tildelt Spellemannprisen fire ganger. Eidsvåg er utdannet cand. theol. ved Det Teologiske Menighetsfakultet i Oslo i 1980. For ungdommer og unge voksne er Bjørn Eidsvåg, gjennom radioprogrammet Radioresepsjonen, kjent som «Losen».

Bjørn Eidsvåg slo gjennom for fullt i Norge med utgivelsen Allemannsland som kom ut i oktober 1993. Plata solgte rask over 60 000 eksemplarer. Suksessen ble fulgt opp i 1995 med Landet lenger bak som høsten 1996 passerte 100 000 som den første av Bjørn Eidsvågs plater. Begge utgivelsene ble fulgt opp av store landsomfattende turnéer med fulle hus og varme omtaler i pressen. Med Allemannsland og Landet lenger bak ble Bjørn Eidsvåg allemannseie.

Bjørn Eidsvåg er nå en av Norges mestselgende artister. Samtlige utgivelser som er gitt etter 1996 er solgt i 100 000 eksemplarer eller mer, med unntak av Tapt uskyld (1999). Suksessen nådde nye høyder med utgivelsen Tålt (2002) og over 220 000 solgte plater. Samtlige av de rundt 30 konsertene på høstturneen dette året var utsolgt, og det ble satt opp ekstrakonserter flere steder. Med Tålt toppet Bjørn Eidsvåg VG-lista i åtte sammenhengende uker.

Bjørn Eidsvåg har vært nominert til Spellemannprisen ti ganger, blant annet for Live in Ny York (1981), Passe gal (1983), Landet lenger bak (1995) og På svai (1997). Han fikk Spellemannprisen 1990 i klassen underholdning for albumet Alt du vil ha, ble kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 1997 og fikk Spellemannprisen 2002 i klassen årets låt for duetten «Mysteriet deg» med Lisa Nilsson. Under Spellemannprisen 2006 fikk han tildelt juryens hederspris sammen med Sissel Kyrkjebø og Åge Aleksandersen. Han har i tillegg fått Gammleng-prisen i klassen vise i 1996 og Norsk Artistforbunds Ærespris i 2006.

Canal Street på Arendal Kirkegård

Canal Streets konserter på den vakre Arendal Kirkegård er høyst spesielle. Sommeren 2007 arrangerte vi historiens første jazzrekviem på en norsk kirkegård, etter lang tids forberedelser og klarering hos kirkemyndigheter både lokalt og i departementet. Det sier seg selv at vi her er på et følsomt område for svært mange mennesker, og at vi helst ikke bør trå feil, bokstavelig talt. Vi forsøker med disse konsertene å skape rom for høytid og ettertanke i en travel sommertid hvor sammenhengen mellom de vakre stedene, musikk og kunst settes i fokus.

Det første arrangementet i 2007 – med Kristin Asbjørnsen og Ytre Suløen ble en formidabel suksess og gjorde et stort inntrykk på publikum og musikere. Ca 600 fant da veien til Arendal kirkegård. Siden har både Tord Gustavsen, Mari Boine, Susanna Wallumrød og Nils Petter Molvær gjestet kirkegården i konsertøyemed, - og Kirkegårdskonserten har etablert seg ettertrykkelig. De fleste årene har det vært totalt utsolgt (ca 1 000)!

Kjøp billett her

Konsertene skjer i samarbeid med Kirkevergen i Arendal.

Mer info og musikk på http://www.quint.no/

Videoklipp på http://www.youtube.com/user/BjornEidsvaagTV

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: