På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Bugge og Arendal Sessions - del 1

Bugge Wesseltoft er kurator og artist-in-residence for Arendal Sessions. En linje av konserter med internasjonale jazznavn, som under hele festivalen skal gi oss perler og samspill mellom mennesker som elsker det de gjør - og det gjør vi og. Pål Koren Pedersen skal berette fra denne rekken av konserter i noe han selv kaller en slags dagbok. Følge med! Dette er del 1. Flere kommer...

Så er endelig årets Canal Street i gang. Byen står på hode, hundrevis av frivillige myldrer rundt og sørger for at festivalen igjen blir en folkefest og tusenvis av publikummere skal få glede seg over god musikk.

Selv har jeg fått i oppdrag å skrive en form for dagbok fra Arendal Sessions. Så etter endt tid på jobb i dag bar det ned til sentrum, med Mac og kamera på skulderen. Gleder meg til å følge denne genistreken av et påfunn – en festival i festivalen, med Bugge Wesseltoft som kurator. Tenk så heldige Canal Street er som har en slik kapasitet og bauta innen norsk og internasjonal jazz, som ildsjel for festivalen vår!

Jeg toger inn i Store Torungen og blir møtt av vare toner fra Sissel Endresens karakteristiske stem, til tonefølge fra Bugge på diverse tangenter. De er i full gang med lydprøven. Setter meg ned i en ellers folketom sal, bare lydmannen, Sissel, Bugge og jeg. Det er elleve år siden de sist jobbet sammen, men den sømløse kommunikasjonen er der! Og midt i Arendal kulturs storstue sitter jeg og kjenner at øynene blir blanke og jeg har ståpels, akkurat nå må jeg være byens lykkeligste mann! Plutselig gjør Bugge en uventet vending i pianospillet, Sissel bryter ut i latter og jeg blir minnet på at jeg er på en lydprøve. Gleder meg til konserten i kveld.

 Etter lydprøven snakker jeg med Bugge. Han er så entusiastisk over dette konseptet. Jeg spør om forventningene til Arendals Sessions; musikalsk blir det kjempebra, jeg vet at musikerne leverer til de grader, så får jeg bare håpe at publikum møter opp.

 Han forteller at han har langsiktige planer for dette konseptet og røper at han er inspirert av Risør kammermusikkfestival og hvordan de har klart å skape en fantastisk internasjonal festival. Også de begynte i det små, men se hvor de er i dag.

 Gleder meg til fortsettelse, i kveld, de nærmeste dagene og for festivalåra som kommer!

Vennlig hilsen Pål Koren Pedersen
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: