På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Bugge og Arendal Sessions - del 3

Pål Koren Pedersen sin føljetong over Arendal Sessions fortsetter! Følgende er fra Night Sessions onsdag 24. juli. Pål innleder: Så går første dag av Canal Street, og med det Arendal Sessions, mot slutten. Men jeg kan ikke ta kvelden helt enda. Jeg lar meg friste av Night Sessions hvor Bugge skal jamme sammen med festivalens lokale, men like fullt eminente, husband.

Etter en arbeidsøkt på pressekontoret kommer jeg til kulturhuset akkurat tidsnok til å få med meg siste låt med Sandra Kolstad. Fullt trøkk og energi, men hodet mitt er fremdeles langt inn i konserten tidligere på kvelden, så jeg yter vel ikke Sandra mye rettferdighet der jeg står og lytter med en duggfrisk halvliter i hånda.

Sandra går av og det er sceneskifte. Byens lokale helter entrer scenen sammen med Bugge. Tom Rudi, Kelly og Espen er strålende musikere som vi skal være takknemlige for at beriker byen vår med sin musikalske virksomhet. Skulle bare ønske vi hadde ordninger som muliggjorde at disse gutta fikk jobbe med enda flere spennende musikere både lokalt og nasjonalt. Jeg vet i hvert fall at det å få spille med Bugge er stor inspirasjon. Og husbandet yter mesterpianisten full rettferdighet. Allerede fra første låt, Wayne Shorters vakre Footprints, er samspillet etablert. Det svinger og groover mens Tom Rudi driver musikken fremover med sitt frapperende trommespill (jeg har enda til gode å høre en setting hvor Tom Rudi ikke løfter bandet). Fine soli blir levert av både Espen og, nær sagt selvfølgelig, Bugge. Dette er en jazzfestival verdig!

Etter hvert får vi et hyggelig gjensyn med veteransaksofonisten Calle Neumann, før en for meg ukjent saksofonist entrer scenen. Etter hvert hiver også Synne Sanden seg med på vokal. Jammen er i gang! Fristelsen er stor til å kjøpe enda en øl og bli kvelden ut, men min sivile jobb venter ikke alt for mange timer unna, så jeg tusler ut i den varme nattekvelden riktig så fornøyd. Senga kaller!

Hilsen Pål Koren Pedersen
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: