På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Bugge spiller sommeren inn!

På intim lunsjkonsert med Bugge Wesseltoft, Espen Larsen og Ole Kelly Kvamme var det stinn brakke! Med sommervarmen slående inn døra var hele menneskemengden fjetret og litt vantro over å oppleve en slik musikalsk perle på høylys dag. Bugge er for en stjerne å regne og når han spiller med engasjement og ømhet på tangentene blir en revet med. Dette er en forsmak på Arendal Sessions der Bugge skal briljere sammen sine verdenskjente musikervenner.

Det var en mengde som hadde leita seg frem til Bugge sin konsert denne dagkonserten i juli. Det var ståplasser ut på fortauet. Publikum fikk en lunsj de sent vil glemme. Bugge Wesseltoft spiller med en inderlighet, som gjør at konserter med ham alltid blir mer enn lyd - en er liksom litt med ham i bevegelsene også. Dette vil vi få se mer av under Arendal Sessions under Canal Street, som er festivalens store jazzsatsing med Bugge som pådriver og aritist-in-residence. 

Se klipp fra konserten

 

Bugge sier at Arendal har et veldig godt muikkmiljø. Ja, han sier det er et godt bymiljø. "Det er så mange dyktige musikere her i byen, og det håper jeg at byen vet å sette pris på".  Han kaller Arendal en kulturby, som i kraft av dette klarer å unngå at sentrum og livet der dør. 

Under konsrten fikk han hjelp av Espen Larsen (gitar) som er eier av den lille platekafeen av et konsertlokale. På bass var Ole Kelly Kvamme, Arendalsmann og en hyppig brukt musiker også nasjonalt. Maritin Tan (tidligere styreleder i Canal Street) ønsket velkommen med utgangspunkt i sitt langvarige fan-forhold til Bugge. Med null gulvplass og dampende sommer i lokalet, mente Espen Larsen at det luktet jazz før konserten i det hele tatt hadde startet.

Først fikk vi Bugge solo. Det var kun hans jazztriller og ikke en lyd fra publikum. Så fikk han flere på scenen. De startet med "Alice in Wonderland", kjørte videre med "Four" av Miles Davis. "Freddy the Freeloader" var en annen Miles låt som gledet oss. Det gjør noe med en når de som spiller fremfører med en spilleglede, ujålete men samtidig respektfullt overfor verkene de forvalter. "My foolish Heart" avrundet er nydelig lunsj!

Vi gleder oss til Arendal Sessions! 

Foto: Marianne Litlekalsøy
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: