På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Cæcilie, Lars, Nils Petter og Bugge!

De internasjonale jazzstjernene Cæcilie Norby (DK), Lars Danielsson (SE) og Nils Petter Molvær er de første som sammen med Bugge Wesseltoft slippes til Canal Streets satsing Arendal Sessions. Prosjektet var en kjempesuksess i 2013 - og nå tar Bugge det videre!

Fire jazzartister i stjerneklassen:
CÆCILIE NORBY(dk), LARS DANIELSON (se), NILS PETTER MOLVÆR & BUGGE WESSELTOFT.

Canal Street viderefører suksessen Arendal Sessions under ledelse av Bugge Wesseltoft. Og vi starter sterkt med 4 av de betydeligste jazznavn i Norden!
Totalt vil Arendal sessions romme mellom 10 og 15 norske og utenlandske jazzmusikere, - en spennende blanding av etablerte stjerner og unge fremadstormende.

Vi er utrolig glade for å kunne videreføre dette fantastiske prosjektet sammen med Bugge Wesseltoft. Vi inviterte Bugge i 2013 til å lage ”sin egen festival” i festivalen. Det ble en stor suksess – og med musikere som Nana Vasconcelos, Mike Mainieri, Erik Truffaz, Arild Andersen, Sidsel Endresen m.fl. ble dette store musikalske opplevelser. Og nå tar vi det videre! Til sommeren kommer 10 – 15 fremstående internasjonale jazzmusikere fra Bugges musikalske nettverk til festivalen for å bo sammen, og gi konserter, jamsessions og masterklasser hele uka! I tillegg musikkstudenter til masterklassene. En begivenhet for festivalen og Arendal!

ARENDAL SESSIONS 2014
Med dette slipper vi de fire første i Arendal sessions 2014:

CÆCILIE NORBY (DK) f. 1964, er en dansk jazzvokalist, kjent fra flere innspillinger, og også fra virksomhet i Norge. Hun er datter av komponist Erik Norby og operasanger Solveig Lumholt. Etter musikkstudier ble hun sentral i de danske jazz- og funkbandene «Street Beat» og «Frontline» (Frontline, 1985; Frontlife, 1986) som ga Ben Webster-prisen (1986) og en rekke priser fra det danske musikkbladet MM. I pop- og rocke-duoen «One Two» med Nina Forsberg solgte hun svært godt (1985–93). På Blue Note har hun utgitt en rekke soloalbum, også med ektemannen Lars Danielsson. Helt fra 1990-årene av har hun vakt internasjonal oppmerksomhet som jazzsanger og album under eget navn Cæcilie Norby (1995), My Corner of the Sky (1996), Queen of Bad Excuses (1999), First Conversation (2002), London/Paris (2004) og Slow Fruit (2005).

 LARS DANIELSSON
(SE) f. 1958, er en svensk jazzmusiker (bass og cello), kjent for flere samarbeid med verdenskjente og norske   jazzartister. Etter utdannelsen ved Göteborg musikkonservatorium, har han opplevd å arbeide med storheter som Michael Brecker,  Jack de  Johnette, Thad Jones, Joe Henderson, Mike Stern og Kenny Wheeler. Med svenske medmusikanter som Ulf Wakenius har  han også medvirket.

 Han ledet «European Voices» som ga ut European Voices med opptak fra Sveriges Radio i 1993 (Dragon Records, 1995) samen med  Marilyn Mazur perkusjon, tyske Michael Riessler klarinett og saksofon, svenske Joakim Milder saksofon, Lars Jansson gitar, Nils  Landgren trombone, Sven Fridolfsson saksofon og Tobias Sjögren gitar, norske Eivind Aarset gitar og Nils Petter Molvær trompet. I kvartett med David Liebman piano Jon Christensen trommer og Bobo Stenson piano utkom Far North (Curling Legs, 1994). I hans egen L.A. Trio spiller John Abercombie gitar og Adam Nussbaum saksofon (Origo, Curling Legs, 1997).

 I tillegg til bass og cello, trakterer han også piano, som kan høres på hans egen utgivelse Libera Me (2004), der han også har danske Danmark Radios symfoniorkester og Cæcilie Norby, såvel som norske Jon Christensen, Nils Petter Molvær og Carsten Dahl som medvirkende. På Punkt-festivalen 2006 opptrådte han i egen kvartett med Jon Christensen (trommer), Bugge Wesseltoft (piano) og Jan Bang (elektronika).

NILS PETTER MOLVÆR
, f. 1960, er en av de virkelig store innen europeisk, moderne jazz – en pioner i å kombinere jazz og elektronisk musikk. Han ble medlem av bandet Masqualero i 1982, sammen med den jevnaldrende saksofonisten Tore Brunborg og den mer rutinerte komp-seksjonen bestående av Jon Balke, Arild Andersen og Jon Christensen. Bandet eksisterte i 10 år, ga ut fire album og vant tre Spellemannpriser. I 1997 debuterte Molvær som soloartist på plate med albumet Khmer for den tyske kvalitetslabelen ECM. Platen var blant de første vellykkede eksperimentene med å kombinere jazz med samplere og lydbehandlere, breakbeats, ambient og house. Med et salg på over 200 000 eksemplarer ble Molvær umiddelbart en ettertraktet konsertattraksjon i hele Europa. For albumet fikk han Spellemannprisen 1997 i åpen klasse og året etter fikk han Gammleng-prisen i klassen jazz.

Senere har han fulgt opp med en rekke plater i samme ånd. Han har mottatt Spellemannprisen 2000 for Solid Ether og Spellemannprisen 2005 for Er. Begge i åpen klasse. I 2010 ble han tildelt Edvardprisen i åpen klasse for albumet Hamada. Hans nye album Baboon Moon markerer en ny start for denne allerede veletablerte og kritikerroste trompeteren. Han har denne gangen fått med seg Erland Dahlen (Madrugada, Sonic Codex Orchestra) på trommer og Stian Westerhus (Jaga Jazzist, Monolithic) på gitar. Westerhus står også som produsent på dette albumet. Improvisasjon er en viktig faktor i trioens utforsking av nye lydlandskap.


 BUGGE WESSELTOFT f. 1964, er en av Norges mest internasjonalt profilerte jazzmusikere, - både som pianist, komponist og  produsent. På 1990-tallet beveget han seg over fra å spille i en nordisk jazztradisjon typisk for plateselskapet ECM til å spille i en  retning gjerne kalt NuJazz, som er en variant av jazz med innslag av elektroniske og digitale elementer. Spesielt kjent er han for  innspillingene og konsertene med New Conception of Jazz. Han har spilt sammen med blant annet Jan Garbarek og Arild Andersen, og  ellers stort sett ”alle” på jazzscenen.
 
 Bugge har fått tildelt tre Spellemannpriser. For albumet New Conception of Jazz fikk han Spellemannprisen 1996 i klassen jazz,  sammen med Sidsel Endresen fikk han Spellemannprisen 1998 for Duplex Ride og Spellemannprisen 2002 for Out here, In there. Han  fikk dessuten Gammleng-prisen i klassen jazz i 1999, og norsk jazz’ høyeste utmerkelse Buddy i 2004.
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: