På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

MasterClasses - nære møter med store navn

MasterClasses er nære møter med store navn - store musikere og sangere. En kommer dem litt under huden. De forteller personlig, men også musikkteoretisk interessant om sin skapervirksomhet, tankene bak og improviserer litt for tilhørerne. De som er til stede rapporterer også om hyggelige, sjarmerende og sympatiske mennesker. Man blir liksom litt kjent med dem. Benytt sjansen til å ta en tur i morgen kl. 12.00 på Kulturhuset!

Dette skjedde på MasterClasses på torsdag 25. juli.

Nok et super-hyggelig møte med to av våre musikalske helter, perkusjonist Audun Kleive og vokalist Sidsel Endresen. Det er mange fellesnevnere for disse to og deres syn på den skapende prosess som improviserende musikere. Og forut for det som blir presentert på scenen er det mye som er absorbert, prøvd ut, og gjort til deres eget. Sidsel Endresen fortalte litt om flytting av fokus fra tone og harmoni, og over på «time», klangen i stemmen og dynamikk. Hun tenker musisk og ikke emosjonelt. Samtidig mener hun at hun tar med seg hele sin musikalske ballast og ser det hun gjør nå som en videreføring av alt hun har gjort tidligere i sin kunstneriske karriere. De ga begge et utrolig sympatisk og hyggelig inntrykk med flere muntre historier om hylende hunder og knirkende pianokrakker.

 Begge berømmer det å ha fått lov å spille med mange dyktige kollegaer og at det er her den store veksten ligger, med stort fokus på likeverdighet, læring og utprøving. Det ble litt om Pa’ens velsignelse og mulighetene det gir for dynamikk og at selv de minste lyder blir tilgjengelige. Litt musikk ble det også, både solo og som trio med Bugge.

MasterClasses bør alle få med seg! Hilsen en ydmyk tilhører og lytter. 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: