På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Megafon (DK) på Knubben

Gjør klar for en ellevill opplevelse på Knubben i år! På dette underlige stygg-pene badestedet ute i byfjorden. Vi legger opp til et spesielt og spennende ettermiddagsparty med alle ingredienser av badepiknik & konsertopplevelse.Nordic Gypsy Disco Metal – på Knubben!

Balkan-møter-nordisk folkesang-møter-mellomøstlig bazar-møter-metal-møter-disco.

Megafon har base i Danmark, og består av sangeren Marte Schau som er norsk, men har sigøynerblod i årene,  og den danske multiinstrumentalisten Mikael Fleron som tråkka  barneskoene sine på søppelfjellene i Albertslund  Danmark.  Live har de med seg Kaspar Luke på monsterbass og storsvingende Heidi Petersen på trommer.

Megafon går på iført gallaskrud og barytonsax og en rytmegruppe som vil frem. Etter et kort måpende sekund er dansegulvet fylt. Sensuell vokal fra allverdens steder, balkan-lics over innlysende harmonikk brutt av likeså innlysende harmoniske overraskelser.

Megafon har spilt mange konserter i Danmark de siste 2 åra. I Norge har de bl.a. spillt på By:Larm 2012, og Antirasistisk 17. maj på KUBA 2010 + 2011, - og Canal Street 2012,  hvor de gjorde stor lykke. Megafon´s album HURRA kom ut høsten 2011, og kan sees som 12 overflødighetshorn av store følelser og heftige beats.

”Danske, norske, bulgarske og mellemøstlige ord og toner finder sammen på vellykket toer fra dansk-norsk duo. Man må sige, at den dansk-norske duo Megafon kommer vidt omkring på deres andet album, Hurra. Teksterne er på dansk, norsk, engelsk og bulgarsk, og de musikalske inspirationer kommer også fra både nord, syd, vest og øst. I forgrunden af lydbilledet skinner Marte Schaus stærke og meget alsidige vokal, som både kan være blid, bidende, sfærisk og teatralsk, ledsaget af Mikael Flerons energiske og nuancerede spil på forskellige blæseinstrumenter, ikke mindst saxofon.” Gaffa,DK

Låta ”Bondemand” kom på singel 3.3.11 med en halvsprø video til, støttet av Statens Kunstråd. Marte & Mikael pakket nemlig snippesken og flytta ut på landet, i et lite stråtekt hus, i det engang så frittenkende og sosialt velfungerende Danmark. De har både sauer, høner og eget studio og baker både brød og beats.

Medlemmene i Megafon er rutinerte musikere og har jobba med kjente danske band som f.eks. Trentemøller, Bjørn Svin, Fleshquartet, Jacob Groth, Frans Bak, Mikael Simpson & Sølvstorm, Kira Skov,  Düreforsøg. Marte synger også i den ”bulgarske” septett, Vokalselskabet Glas, som ble nominert til en Danish Music Award 2010.

Se video http://www.youtube.com/watch?v=AS_sPYLORxw


MEGAFON fredag 26. juli på Canal Street - Knubben kl 14.

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: