På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Megafon: bonderomantikk i sigøynerdrakt

Den dansknorske gruppa Megafon gjorde Kanalplassen til et eksotisk møtested midt i sørlandsidyllen på Canal Streets tredje dag. Svetten rant, pulsen dunket og rytmene sildret gjennom blodet til minst en av publikummerne på trappene foran scenen når bandet dro i gang sin mørke men likevel livsbejaende musikk denne fredags ettermiddagen.

Det annonserte konsertstedet for Megafon var i utgangspunktet Knubben, men ulykkeligvis har vår høyt elskede, men akk så forfalne, badeanstalt midt i Galtesund nå omsider gitt etter for tidens tann. Etter at et stort stykke betong raste i sjøen tidlig på dagen ble det kjapt utelukket at noe som helst kunne foregå der på en stund. Konserten ble derfor flyttet til Kanalplassen og dermed fikk desto flere byvandrere tilgang til begivenheten. 

En spennende kontrast i Megafons musikk er at selv om rytmer og sound er en heftig blanding av balkanbeats, østlig mystikk, mørk metall og nordisk folkesang så handler altså mange av tekstene om bonderomantikk. Høres kraftig sært ut når jeg beskriver det slik kanskje, og særegent er det absolutt, men det er i stor grad mye humor og lite selvhøytidelighet som preger disse musikerne. De synger om sauen sin Mary som får lam som er søte å se på og gode og spise, de synger om barna sine, om været, om det å være bondmann og bondekone, og om bondeanger. Levende reklame for bondelivet på den danske landsbygda, hvem skulle trodd det kunne gjøres i en form som dette? 

Det er nesten umulig å ikke danse til så forlokkende musikk, i hvert fall synes jeg det. Jeg ble dratt ut på den åpne plassen sammen med en håndfull andre, som slanger som danset til slangetemmerens fløyte. Varmen og den ikke alltid like kledelige norske sjenansen fikk mange til å holde seg på trappa, men de færreste klarte å sitte helt i ro så det ble tripping med ben og vugging på skuldre. 

Bandet ble tilført enda tyngre drag da Arendalsrocker Bård Torstensen, kjent fra rapcoregruppa Clawfinger og nyere konstellasjoner som Okavango, bidro med dirrende bass på et par, tre låter. Villskapen som hele tiden lå og lurte under overflaten i Megafons lydbilde kom virkelig ut i det fri - herlig rått! 

Takk til Megafon for perfekt oppvarming til en det som kommer til å bli en heftig festivalkveld! 

Hilsen Linda

Se flere bilder her

(Foto: May Elin Aunli)
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: