På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Så mange musikere med nådegaver

Canal Street er ikke bare store stjerner på Sam Eyde, men en masse talentfulle musikere som er bidrar med konserter rundt omkring i byen. Her forsøker vi å yte et lite knippe av dem rettferdighet.

Sarah Fullerton - UNG OG EN VI ØNSKER MER AV

Først nevner vil Sarah Fullerton som fikk æren av å være support-artist for Lido Lido på Sam Eydes plass på torsdag 25. juli! Det er flott å se slike unge talenter. Vi gleder oss til å høre mer fra henne i fremtiden. 

Indre Torungen Brass - SOLVARM MESSING PÅ POPPES PLASS

Blå himmel, steikende sol, noen snille godværsskyer, sjøluft, måkeskrik og småprat ved kaféborda. Og glade korpstoner som ljomer over hele Tyholmen. Allerede en halvtime før Indre Torungen Brass Ensemble inntar Poppes plass er Lillegård Trad Jazz Band i gang med å sette folk i den rette stemninga.

Poppes plass, hvor også en del tilfeldig forbipasserende og spisegjester automatisk blir en del av publikum, egner seg svært godt til denne typen konserter, og et tallrikt publikum i ulike aldrer tok imot sommerbrassen med stor entusiasme. Dette brassensemblet med slagverk består av 25 strålende dyktige korpsentusiaster, fremragende ledet av Lars Bjørnar Strengenes. Strengenes fikk i 2012 prisen som Årets dirigent av Norges musikkorpsforbund.  Ingen tvil om at dette er en dirigent som har øre for et avansert og variert repertoar, og sans for spennende arrangementer. På programmet står alt fra Nordstoga til ”Georgia” og marsjer.

Her var det svingende samspill og sterke instrumentalprestasjoner, fengende rytmer og - ikke minst - stor mottakerglede! Som tidligere trombonist og tubaist er det kanskje litt farlig å kommentere enkelte instrumentgrupper, men det er vanskelig å la være å nevne grovmessingen, som det låter og svinger aldeles glimrende av. Ellers var det flere dyktige solister, som for eksempel trompetist Oddbjørn Jensen.

Ingen tvil om at dette var en kanonstart på årets Canal Street. Med britisk marsj som avslutning ble publikum sendt videre ut i sommerdagen og canalstreeten med senka skuldre og høye kneløft. (Torunn Charlotte Lund)

Indre Torungen Brass (Foto: May Elin Aunli)

Solberg Spelemannslag - KULE UNGE MENN MED MODNE TONER

Disse fire unge mennen hadde kule knallfargede solbriller som sto i kontrast til de mer klassiske jazzinstrumentene. Men denne formiddagskonserten på Poppes Plass gledet publikumet rundt og de som fikk en fengende musikkopplevelse til maten på kafeene rundt. Hva er vel en fiskesuppe med myk trompet til? Eller en mør biff med med en dyp og taktfast bassimprovisasjon. Vi lar oss imponere. 

Solberg Spelemannslag, dannet i 2010 av Åsmund Solberg. Bandet har siden den gang spilt rundt om i norges land og har brukt mye tid i 2012 på å være i studio. Det kunne en høre. Det var lekende lett, med små soloimprovisasjoner fra hver av dem. Fin dynamikk mellom sart og mer kraftfullt og energisk, noe som fikk folk til å lytte nøye. Fin stemning med fire kule karer med mer enn knæsje solbriller. 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: