På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Tusen takk for i år!

Dette har vært en fantastisk festival! Artistene har briljert, været har strålt for oss, frivillige har stått på og publikum har vært fabelaktige. De frivillige har skrytt av sympatiske gjester på Canal Street! Musikalsk sett har vi hatt høydepunkt i kø!

Det braket løs første dagen med Parade og Barneparade, med påfølgende BareBarnBand konsert. Fargerikt og muntert! Fyrkonserten med Tuva og Valkyrien Allstars i sommervarme og sjølukt. Folk kom inn svette og smilende, for så å møte Bjørn Eidsvåg på Kirkegården – stappfullt var det. Han var varm og nær i den helt spesielle stemningen som denne arenaen skaper; stille, åndelig, vemodig men likevel livsbejaende. Torsdagen var det Guro von Germeten med rødt trekkspill for barna. Ungdomskonsert med Lido Lido var fengende for alle. Guro entret scenen på Sam Eyde, deretter Al Di Meola som kan betraktes som et gitargeni. Så kom Morten Abel og det tok av! Popkongen atter en gang! Fredag fikk vi Kelly Med Gnelly for barna. Knubben, vår kjære lille badeøy og konsertlokale i Galtesund raste sammen dagen før konsert og Megafon måtte flytte. Men de inntok Kanalplassen meds kule eksotiske rytmer. Bugge & Friends sto på hovedscenen som førstemann ut. De fascinerer med dyktighet, humor og kreativitet i sitt mer eksperimentelle spill. Datarock i røde joggedresser sjarmerte Arendal i senk. Da Bård Thorstensen – gitarist i Clawfinger og sentral person i Arendals kulturliv kom på scenen og ble hyllet av Datarock var det en del tårer i øynene på arendalittene. Så kom the BigBang! Knall liveband som leverte! Siste dagen åpnet Nana Vasconselos med en mediterende rytmekonsert. De som opplevde den var trollbundet. Dette var noe helt nytt og annerledes. Så bar det til Buøya! Med Elvik som gjøglet for barna og de to gitarkameratene Jan Eggum og Halvdan Sivertsen som kjørte en lun og fin konsert for alle de som hadde leita seg fram. Vår kjære Jonas Alaska hadde avslutningskonserten. Han er rett og slett enestående. Så fikk vi Depui (en dere bør merke dere) Tenderleaves. Sistnevnte med slepen pop som publikum helt klart verdsatte. Så var det finalen, der blant annet Bugge Wesseltoft og Frode Alnæs kjørte jammen!

For ikke nok med det – Bugge Wesseltoft har stått bak den rekken av konserter som har gått hele uken inne genren jazz – Arendal Sessions. Midt i sommerværet har en sensasjonelt bra rekke med konserter gått av stabelen. Nevnes bør fremføringen av Sagn, som er Arild Andersen sitt bestillingsverk fra 1990. Det bergtok! En av skribentene våre var helt tårevåt etter Sidsel Endresen og Bugge Wesseltoft Duo. Publikum har også fått møte artistene i nære konsertforedrag. Arendal Sessions har gitt musikalske opplevelser av et slik kaliber at skrevne ord blir utilstrekkelige. Man er fristet til å bare fylle en side med ropetegn. Vi har prøvd å formidle det magiske gjennom en dagbok som ligger på våre websider i rene Knausgårdformatet. Les den. Tusen takk til Bugge som er en stjerne, inspirator og ikke minst en skikkelig grepa kar!

De som har skapt Arendal Sessions har vært Nana Vasconcelos (Brasil), Michael Mainieri (USA), Arild Andersen, Sidsel Endresen, Kirsten Bråthen Berg, Bendik Hofseth og Audun Kleive! I tillegg kommer Joe Claussell (USA), Erik Truffaz (Frankrike), Ilhan Ersahin (USA/Tyrkia), Frode Alnæs, Andreas Bye, Marius Reksjø og Erik Holm. Og sammen med vårt eget husband med Espen Larsen, Tom Rudi Torjussen, Rasmus Solem og Ole Kelly Kvamme.

Så må vi bøye oss i støvet for alle de frivillige. En uke med svette og maks innsats. De er kremen! Sponsorene våre gjør festivalen mulig og alle uformelle hjelpere i byen står på.

Til slutt – tusen tusen takk til publikum som vil delta på festivalen!

Hilsen oss i Canal Street

Foto: May Elin Aunli
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: