På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

UNDERSTREET – VARIERT OG SPENNENDE I BAKGÅRDEN

Mange har nok i forkant av festivalen sett seg ut noen favoritter, noen artister og konserter man bare MÅ få med seg. Forståelig. Men du verden så spennende det er å sette seg godt til rette i Bakgården for å høre noe helt nytt! En forfriskende begynnelse, det vi kanskje kommer til å planlegge å få med oss i festival-årene som kommer!

Scarlet Sea spiller her. 

Dag 2 av Understreet 2013, Canal Streets talentscene som arrangeres for 5. gang. Her får unge talenter mulighet til å opptre for et publikum og for en fagjury. En vinner vil bli kåret og annonsert fra hovedscenen mot slutten av festivalen. Premien er å få opptre under neste års festival! Av tidligere vinnere kan nevnes Synne Sanden og Wango.

Det var ikke bare sola som gjorde meg litt ekstra svett der jeg satt og ventet i Bakgården. Det var rett og slett en smule nervepirrende det hele. Fordi jeg syns det er så utrolig imponerende av disse unge talentene å dele seg selv og musikken sin med oss. Og litt på grunn av konkurranse-aspektet. Fagjuryen, bestående av profesjonelle musikere og fagfolk innenfor musikkbransjen, legger vekt på «egenprodusert musikk, tekniske og improvisatoriske ferdigheter, kreativitet, originalitet og fremføring».

Men så fort første artist ut begynte å synge var det i grunnen bare å la pulsen synke, lene seg tilbake og nyte! Ida Christine Stein strålte om kapp med sola og sjarmerte publikum med sin alternative pop. Det var et bredt spekter av sjangre i dag og andre mann ut, Simen Omland «Stred», behersket utvilsomt sin – rap! Han leverte full pakke både vokalt og stilmessig (og for ordens skyld; han har ny single ute om en måneds tid!). Sjanger er utvilsomt et stikkord her. Jørgen B. Andersen fra Risør kunne i forkant av sin opptreden opplyse publikum om at beatboxing blant annet er å imitere musikk med munnen. Så da hadde vi teorien inne før han demonstrerte at kunsten å skape rytmer og lydeffekter på denne måten er ikke annet enn ubeskrivelig imponerende og fascinerende!

Ikke uventet var også talenter fra Dahlske videregående skole i Grimstad representert. Bandet kaller seg «Ambitus» noe som inspirerte til et aldri så lite google-søk: «Omfang; avstanden mellom høyeste og dypeste tone i en melodi; et instruments register». En utvilsomt omfangsrik jazz-, funk- og fusionsekstett! Minst to fra sekstetten ble værende igjen på scenen da årets siste Understreet-band skulle i ilden. «Kill Basa» nådde definitivt igjennom med sin prog. rock til tross for en ubarmhjertig skyfri himmel!

Jeg er veldig glad for at jeg ikke sitter i juryen. Jeg er desto mer glad for at dette ikke er det siste vi kommer til å høre fra disse talentfulle unge artistene!

Hilsen en imponert Hilvi

OPPSUMMERT UNDERSTREET

Stor musikalsk variasjon!
Understreet ble onsdag og torsdag gjennomført på bakgården i folkets hus. Ni håpefulle artister og band hadde blitt plukket ut til å være med i konkurransen om å få spille på hovedscenen til Canal Street på torsdagen.
I følge jurymedlem Espen Larsen, var konkurransen utrolig jevn og holdt høy kvalitet. Espen ble veldig imponert over hvor dyktige alle var. 
Vanskelig avgjørelse. Espen Larsen sier at det var vanskelig å avgjøre hvem som ble vinner av konkurransen. «Det er vanskelig å skille beatboxing mot jazzvokal eller hip-hop mot jazzband.»
Espen mener at alle har noe på scenen å gjøre, og at vi vil høre fra dem alle i fremtiden. Juryen måtte tenke helhetlig hvor både kvalitet, potensiale og scene-tekke.
Espen ønsker at han kunne sett alt i reprise, for å få et endra bedre inntrykk.
Etter en lang jurygrubling kom de til en avgjørelse. Vinneren vil spille på neste års festival.
Avgjørelsen vil bli presenter fra torsdagens hovedscene i 2014, like før første band går på scenen.

Vi gleder oss til å se dem i framtida - den ser lys ut.
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: