På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Valkyrien Allstars på fyret!

Vi fyrer av første festivalartist med et smell: TUVA & VALKYRIEN på fyrkonserten onsdag 24. juli! Vi lover en opplevelse i havgapet uten sidestykke, noe du ikke har vært med på før: feiende folkemusikk og drivende folkrock i en helt særegen blanding som bare Valkyrien gjør det!

Vi fyrer av første festivalartist med et smell: TUVA & VALKYRIEN på fyrkonserten onsdag 24. juli! Vi lover en opplevelse i havgapet uten sidestykke, noe du ikke har vært med på før: feiende folkemusikk og drivende folkrock i en helt særegen blanding som bare Valkyrien gjør det! Tuva har i hele høst vist seg som en svært allsidig og talentfull artist for det norske folk i NRK’s ”Stjernekamp”. Nå får vi se henne med sitt eget band i en virkelig spektakulær setting! Ute på fyret, med havet, svaberget og måkene som ramme.

Valkyrien Allstars er en helt spesiell suksess!
Tre hardingfeler. Som erobrer Norge og utland og spiller seg inn på alt fra hitlister via ambassader til både undergrunnsklubber og konsertsaler. Valkyrien Allstars har siden oppstarten i 2005 vært et sant unikum i norsk musikk, og har rukket å bli en attraksjon over store deler av verden. Debutalbumet fra 2007 har for lengst solgt til langt forbi gull her hjemme, og gruppa har besøkt alt fra Kina og Japan til Slovakia og England, samt turnert Norge fra ende til ende flerfoldige ganger.

For selv med føttene trygt plassert i tradisjonell, norsk folkemusikk har Valkyrien Allstars vei opp på alle måter vært utradisjonell. Som jevnlig innslag på den sagnomsuste puben Valkyrien på Majorstua i Oslo, kun et hallingkast unna gruppas bokollektiv, var de lenge vant til at honorarene stort sett bestod av noen gratis pils.
Mye forandret seg da trioen deltok i NRKs storsatsning "Kjempesjansen" i 2006, der de tapte finalerunden knepent mot en viss Aleksander Rybak, men ble overøst av tilbud om spillejobber, noe som igjen førte til at de endelig kunne få vist seg fram til et større publikum. Året etter vant gruppa plateselskapet Grappas debutantpris, der premien var innspilling og utgivelse av et helt album. Under Dum Dum Boys-bassist Aslak Dørums kyndige produsentledelse ble den selvtitulerte debuten en kunstnerisk og kommersiell suksess, med over 20 000 solgte eksemplarer.

Siden 2007 har Valkyrien Allstars vært på to turneer i Japan, besøkt Kina, spilt på kongebesøk i Slovakia (der de dagen etter beskrivende nok gjorde konsert på en av Bratislavas mest slitne klubber), gjentatte ganger turnert i Norden og andre europeiske land som Tyskland, Nederland, England, Irland, Ukraina, Russland, Montenegro, Belgia og Estland. I Tyskland har gruppa mottatt prestisjefulle bransjepriser og debutalbumet ble nominert til årets nykommer under Spellemannprisen året det ble utgitt.

14. oktober lanserte de det som av bandet selv beskrives som "en balansert blanding og videreføring av de to første albumene", og som viser et band mer samspilt og musikalsk finjustert enn noen gang.

Valkyrien Allstars er Tuva Syvertsen (vokal, hardingfele), Ola Hilmen (hardingfele) og Erik Sollid (hardingfele) – og på konserter også med backingband med trommer og bass!

Info og musikk på www.valkyrienallstars.com

Kjøp billett her

Billetter selges også på Narvesen, Posten og 7Eleven
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: