På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Violet Road og Guro von Germeten

Kaizers skumle lillesøster og Norges mest fandenivolske festband? To fantastiske norske artister avrunder årets programmering: Guro von Germeten og hennes band Schwindelfrei Orchestra – og det nordnorske fenomenet Violet Road! Beslektet på sett og vis i sitt, kanskje mest i sin rocka, sigøyner og balkaninspirerte tilnærming til musikkformidling og låtskriving. Her er det mer enn trekkspillet som forener… Gjør klar for noe av det tøffeste landet har å by på for tiden!

Violet Road
Et rede fylt med fire brødre og en vokalist med stemmen utenpå skjorta. Popmusikk, melankolske stemninger, en fandenivoldsk feststemning, vakre harmonier, trekkspill, mandolin, saksofon, tangenter i alle fasonger og en tøtsj av svensk visetradisjon. 

De har gjort seg et stort navn i hele landet med blant annet singelen «Can You Hear The Morning Singing» som ble spilt i hjel av radio hele 2011. Åge Aleksandersen har vært fan av bandet siden forrige album, og når de i år ga ut sin tredje langspiller, hadde de også fått med seg sitt store forbilde Åge på en av låtene, singelen Last Days In India.
 
- Vi ble invitert hjem til Åge på frokost etter en spillejobb vi hadde i Trondheim. Starstruck og glade, takket vi lett ja til det. Vi spilte ydmykt opp en ny låt vi jobbet med og han forelsket seg i den. Nå klyper vi oss i armen når vi hører sangen og er veldig fornøyde med resultatet, sier vokalist Kjetil Holmstad-Solberg om samarbeidet. 

6’ere og listetopper
Albumet "Peter Every and His Marching Band" ble sluppet 7. Januar og siden har anmeldere og publikum gått mann av huse, og trillet intet mindre enn tre 6’ere og et drøyt dusin 5’ere!
Fra albumturnéens start for 1200 pers på et utsolgt Tromsø Kulturhus, til avslutningen på et feststemt Rockefeller i Oslo, har Violet Road reist landet rundt for å ytterlig befeste sin posisjon som et av landets aller største og beste band!

I tillegg til Last Days In India, hvor Åge er med, er det et album med sjangerbredde helt fra folk til reinspikka pop, og det har vært hyppig spilt og høyt listet på radio og streamingtjenester i flere måneder. Denne uken klatrer det nye albumet helt til 3.plass på VG – lista!

Anmeldelser og musikkvideoer: www.violetroad.no/media
Violet Road @ Lindmo, NRK1: http://www.youtube.com/watch?v=aHim3evCFQE
“Can Your Hear the Morning Singing”: http://www.youtube.com/watch?v=3120YQYsuBA
“Peter Every and his Marching Band”: http://www.youtube.com/watch?v=TDiOOm_8YqY
“Waterproof”: http://www.youtube.com/watch?v=u50-29yLbS4


Guro von Germeten & Schwindelfrei Orchestra
Guro von Germeten, "hun med det røde trekkspillet", hylles av store tyske aviser som det beste Norge har levert utover oljen, av Kongsberg Jazzfestival som en av de mest orginale artister i norsk og europeisk musikkliv, og av Bylarm som elektrisk, kraftfull og dramatisk. Hun leverer egenkomponerte låter i en smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons. 
"Come Stand Before Me er blitt til på mine mange reiser alene rundt i Europa: Frankrike, Tyskland, Russland og Sveits. Inspirert av stedene jeg har besøkt leker jeg meg like mye med sjangere som på Bad Dreams and Good Nightmares, men resultatet er blitt enda mer personlig, skjørt, flørtende og melankolsk. Tekstene handler om lengselen etter- og ensomheten ved å velge musikken, og med de har  Come Stand Before Me blitt en tempramentsfull plate om å finne den og det rette." – Guro von Germeten

Guro von Germeten har siden debuten i 2010 (Bad Dreams and Good Nightmares) etablert seg som en erfaren liveartist, med opptredner på festivaler som Kongsberg Jazzfestival, Slottsfjell, By:larm, Oslo World Music Festival og Canal Street, scener som Rockefeller, John Dee og Mono, samt turneer i Tyskland, Sveits, Østerrike, Russland, Canada, og for Rikskonsertene i Norge. NRK har hyret henne inn til flere liveopptredner, og i juli stod hun på scenen på Rådhusplassen da Aung San Suu Kyi kom til Norge for å hente sin Nobels fredspris.

Alt startet da Guro von Germeten forelsket seg i et rødt, italiensk 70tallstrekkspill og reddet det fra et liv gjemt bak antikke bøker og spindelvev vinteren 2008. Kjemien var så sterk at hun forlot sitt operahjerte til fordel for franske følelser, balkanhumør, cabarettakter, skranglejazz og tyske revysanger. Gjennomgangstonen i sangene er naiv, absurd og til tider svært bitter, men alltid med en hyllest til vakre gjenstander- perlemorshvite vespaer, prikkete kjoler, god hvitvin, superhelter og kjekke mafiamenn..

Hennes siste album Come stand before me har mottatt stjerneanmeldelser:

"Guro von Germeten igjen posjonerer seg som noe av det meste spennende her til lands innenfor et vidt popjazzlandskap" Terningkast 6 Hamar Arbeiderblad

"Guro byr på seg selv, og på vakker, mollstemt og fengslene musikk" Terningkast 6 Romeriketsblad

"Suveren kabaretpop. Et norsk barn av Tom Waits" Terningkast 5 Bergen Tidende

"Det er ganske enkelt slik popjazz med snev av russisk dans, Balkan og romanser skal gjøres."  5 stjerner Musikkmagasinet Gaffa 

"Låtuniverset bobler og bølger avgårde uten sikkerhetsnett. Det er som å besøke en fornøyelsespark fra helvete på natterstid"  Terningkast 5 Oppland Arbeiderblad

"Hvilket vidunderlig album" Terningkast 5 Gudbrandsdølen Dagningen 

 mer info og lytting: http://vongermeten.com/

 

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: