På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Rockens førstedame: Patti Smith (US) til Canal Street

Vi slipper vår første artist og trakterer dermed publikum med rockens førstedame, en poet, en kunstner, en pønker, en engasjert verdenborger, hærfører for rebeller og et ikon som har inspirert hele sin samtid innen rock og populærmusikk.

Vi har nå plukket fra Rockens Hall of Fame. Canal Street som er inne i sitt 18. år foregår innen en spektakulær ramme av byen Arendal, havgapet, Torungen fyr i en blanding av det idylliske og det voldsomme. Patti Smith representerer nettopp noe av kontrastene – hun er rocka, tøff, kul, beinhard, myk, moderlig, engasjert. Opplevelsen blir for livet.

Patti Smith sitt første album «Horses» skrev henne inn i pønkrockens historie. Strofen Jesus died for somebody's sins, but not mine...har gjort henne til symbol på opprør. I perioden 1979 – 1974 ga hun ut en rekke toneangivende album (eks. «Radio Ethiopia», «Wave»). Musikken var ny, tøff og hadde en mening. Hun ville si noe og sa det. Etter en rolig periode som tilbaketrukket rockegudinne og mor, kastet hun seg ut i den musikalske kreativiteten igjen på midten av 90-tallet  i med en rekke utgivelser («Gone Again», «Peace and Noise», «Gung Ho», «Trampin», «Twelve», «Land»).  Det er en vitalitet og kraft i dette skaperverket som fjetrer. Og stemmen hennes, gjennomtrengende, bærer over musikken. Tekstene med kraft og lengsel, desperasjon og trygghet. Full av nerve. Intense og meningsfulle.


Patti Smith har kulturhistorisk skrevet seg inn på flere arenaer. Hun er forfatter av bøkene “Witt”, “Babel”, “Coral Sea”, “Woolgathering”, “Auguries of Innocence” og “Just Kids” (som ble nominert til 2010 National Book Award). Innen foto, film og billedkunst har hun stilt ut i gallerier over hele verden.  Dette fantastiske multitalented har gitt henne hedersbevisninger som  en plass i Rock and Roll Hall of Fame,  “Commandeur des Arts et des Lettres” og æresdoktorater ved  Rowan State University, Pratt Institute of Art, and the School of Art Institute Chicago.  I 2010 Patti Smith æret av  ASCAP med Founders Award. I 2011 ble hun listet  av TIME som en av de 100 mest innflytelsesrike personer I verden. Dette bare for å nevne noe.


Patti Smith sitt nyeste album «Banga» kom i 2012. Den er en sterk videreføring av hele hennes prosjekt om å forene rock og poesi, og står fjellstøtt i rekken av Patti’s album og litterære produksjoner

Hovedscenen, Sam Eydes plass – torsdag 24. juli

foto nederst: Coverfot til "Horses"

BILLETTSALG:

http://www.billettservice.no/search.php?tm_link=tm_header_search&language=no-no&keyword=canal+street
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: