På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Vi er i gang!

Endelig kan vi si VELKOMMEN til årets Canal Street! Er det mulig å få så fint vær da? Det kommer til å bli en minnerik dag, det kan vi faktisk garantere deg. Her kan du lese hva som skjer på festivalens åpningsdag.

Klokka 11 braker det løs på Kanalplassen med Barneparade. Her er alle barn velkomne til å ta med risle-rasle-knasle-dunke instrumenter og marsjere i vei til musikken. Har du en festlig hatt kan du gjerne ta den på, og har du det ikke så kan du bare la være. Dette gjelder forøvrig mammaer og pappaer også! Klokka 12 fylles gatene med enda mere liv når årets første StreetParade bukter seg igjennom bygatene. Har du et instrument er du velkommen til å delta, har du ikke et instrument kan du kose deg med en kaffe på sidelinja.

Kl. 13 kommer Indre Torungen Brass til å gjøre det ekstra hyggelig å sitte på Strand kafé, de spiller nemlig gratiskonsert på Poppes plass. Perfekt til en varm munke!

Lillegaard Trad Band skal selvfølgelig lede an i Street Paraden, men de skal også spille for beboerne på Plankemyra eldresenter, og dette skjer kl. 14.30. Årgangsjazz av beste sort!

Åpningsdag på Canal Street betyr fyrkonsert på Lille Torungen. Kanskje årets høydepunkt for noen? I år er det Thomas Dybdahl som skal forføre oss på fyret - det vil du ikke gå glipp av. Det blir smeigedag og gørrvarmt! Bussene går fra plassen utenfor Sparebanken Sør, og de begynner å gå allerede kl.13. De kjører til Flødevigen, hvor det går ferje til fyret. I dag er det ikke bare lurt, men faktisk nødvendig å være tidlig ute, for det kommer til å bli mange mennesker på Lille Torungen. Det burde ikke være noe problem, ta med litt mat og drikke og badetøy og nyyyt en deilig dag i havgapet. Buss/ferjebillett koster 150 kr og kjøpes på bussen. Konserten starter kl. 16.00 (feil tid i trykt program).

Liker du deg best på land, eller på en litt større øy, så vil vi på det varmeste anbefale en tur til Tromøya, nærmere bestemt Flademoen kl. 19.00. I samarbeid med Prøysendagene spiller Amund Maarud sammen med Henrik Maarud og Erik Harstad, og de har gjort det til sitt prosjekt å farge Prøysen blå. Tre av landets mest rutinerte bluesmusikere på én gang! Og det på selveste 100-årsdagen til Alf.

Anne Grete Preus trenger vel neppe noen lang introduksjon, erfaren som få, men stadig aktuell og i endring. Arendal kirkegård, en av landets vakreste kirkegårder skaper en fantastisk ramme rundt en av Norges kuleste artister. Konserten starter kl. 21.30, og du kan ta buss nr. 12 fra byen til kirkegården. Denne konserten er utsolgt, så det er dessverre ikke mulig å få kjøpt billetter hit nå.

Bugge Wesseltoft har tatt med seg et nordisk jazzstjernelag til årets Arendal Sessions. Kl. 21:00 tar han med seg Nils Petter Molvær, Lars Danielsson, Eivind Aarset og Marilyn Mazur og Arendal Big Band og kickstarter "festivalen i festivalen". Det kommer til å bli en forrykende konsert, et must for alle som liker jazz. Og storband!

Kvelden er på langt nær over selv om den allerede har vært lang. På Madam Reiersen starter Nattskiftet kl 23, med Rasmus Solem, Arild Nyborg og Per Willy Aaserud. Og fra 23.30 blir det Night Sessions og elektronikajam i kulturhuset, med Bugge Wesseltoft, Husbandet og flere.

Vi ønsker dere alle en fantastisk festivaldag!

Foto: May Elin Aunli

 

 

 

 

 

 

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: