På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

DE 3 S'ene i Chili Vanilla

For oss som har levd en stund, assosierer vi S`ene med tidligere tiders nasjonale storheter innen skøytesporten. Slik er det ikke lenger. Referanserammen er klar for utskifting !

De som sørger for det er : Siv Øyunn Kjenstad (trommer), Synne Sanden (vokal) og Steffen Granly (tuba) og sammen er de bandet Chili Vanilla.

Trioens konsert avslutter konsertrekken i Arendal Sessions for denne gang.

 

Bandmedlemmene møttes på Sund folkehøgskole og har hold sammen siden. Bandnavnet ble til mens de drakk en kopp kakao; chili og vanilje - noe sterkt og intenst kombinert med noe søtt og mykt. Slik de ønsket at musikken deres også skulle være.

 

Ville en trio bestående av tuba, trommer og vokal lokke publikum til Store Torungen denne fredagskvelden ? Folk kjenner heldigvis sin besøkelsestid og møtte opp. Synne Sanden er for mange av oss en kjær artist vi har fulgt gjennom år. Hun har blitt en etablert musiker, spilt på de fleste jazzscener i Norge og mottatt flere priser sin unge alder til tross.

 

"Elegant" og "utradisjonell" er superlativer som oftest brukes for å beskrive trommis Siv Øyunn Kjenstad. Hun ble tidlig betegnet som en av landets mest talentfulle på sitt instrument.

 

Og Steffen Granly på tuba ? Sin musikalske bakgrunn har han gjennom korpsbevegelsen. Bergens  Tidende beskrev imidlertid  kvalitetene slik : "Tuba på dette nivået har like mye til felles med et skolemusikkorps som en jumbojet har med et papirfly!" Godt sagt!

 

Sammen lager de og fremfører spennende musikk. Hver låt forteller en historie og publikum blir satt på sporet - ved at "moralen" bak introduseres oss før hver låt. Låter om kjærlighet i en "spooky"-  eller tivoli-innpakning gir rom for dramatikk - noe kjærlighet ofte er ! "Våg å tro på egne drømmer" er en annen historie; viktig budskap, nydelig framført og hvor vokalen går mot resitasjon.

Låtene formidles oss lekent, morsomt, lett på tå til stort og dramatisk. Vokalisten endevender stemmen og bruker hele sitt register. Tonene fra tubaen ligger der hele tiden og omslutter vokalen mens rytmen fra tommene driver låten(e) videre.

Sjangermessig er bandet grenseoverskridende der improvisasjon er "kilden".

 

"Fantastisk" hører jeg fra publikum bak og ved siden av meg da siste låt ebber ut.

Bugge Wesseltoft er "gjest" på keyboard på et av numrene.

Bandet inviterer med seg samtlige musikere som har vært i sving i Store Torungen denne kvelden - slik at trioen blir "forsterket" med Paolo Vinaccia, trommer/perk,, Shri Sriram, bass og Bugge Wesseltoft, keyboard.

Det blir en fenomenal avslutning på en flott konsert !

Nadja Wang Johannesen

PS: Visst er det stas med en kvinnelig trommis! I denne sammenhengen er det ekstra stas fordi hun er en flink/dyktig musiker!    

Foto: Birgit Fostervold

Se flere bilder her

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: