På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Livskraftig underskog

Glem den nye vinen, det er vel oppbrukt som begrep – vi snakker tett og viltvoksende underskog når vi skal skryte av vår egen regions musikertilfang. De unge talentene på UnderStreet gjorde fagjuryens jobb enda mer krevende på dag 2 av konkurransen. Jeg ville ikke bli overrasket om vi ser noen av navnene igjen på Canal Streets plakater om noen år.

Hvem som vinner hovedpremien, som er å få spille på hovedscenen i 2016, blir annonsert fra flytescenen i Pollen på lørdag. Juryen består av Knut Magne Valle, Liv Stoveland Woie og Thomas Larsen. Fredagens konserter foregikk på No9 og lokalet var stort sett fylt til randen de drøye to timene konserten varte. Fem artister/band var på scenen med hver sin minikonsert.

Ruben Pettersen er rap artist fra Arendal og lager egne låter basert på personlige livserfaringer, noe som har resultert i brutalt ærlige vinklinger og tolkninger av egne opplevelser. Han leverte såre og sinte tekster med både personlig, samfunnskritisk innhold.

Pjoff er et knippe musikere fra Arendal, Grimstad, Lillesand og Birkenes. De karakteriserer musikken sin som eksperimentell, progressiv soft-rock. De synger tekster på norsk, det er både melodiøst og vakkert, og de bærer preg av at de jobber seriøst med musikken sin.

Klepp er en trio fra Fevik/Grimstad området og de spilte på den første showcasen Canal Street holdt på No9 i mars, og gjorde da et solid inntrykk på juryen. Fredag spiller de i tillegg på hovedscenen som første band ut. De kan plasseres i sjangeren stoner/garasjerock og gir tydelige assosiasjoner til vokalsterke band som Soundgarden.

Rebekka Falck er en singer-songwriter fra Arendal, som ikke er helt fersk i musikergamet. Sjangeren er en miks av visepop, jazz og folk. Hun synger både på norsk og engelsk, og er faktisk snart klar for turné i Norge, samt at hun har gitt ut singel og skal gi EP på norsk til høsten. For ett år siden valgte hun å gi sørlandsdialekten en sjanse og det hun synger på dialekt viser at det var et klokt valg.

Mañana Mango er siste band ut og er tre jenter fra Bærum, Arendal og Etne. De synger visepop på både engelsk og norsk, og sier selv at de ønsker å berøre alt fra lattermuskelen, til dansefoten og muligens tårekanalen. Og det klarer de til fulle på No9! Publikum klapper takten og ler, en godt voksen mann ved siden av  meg viser frem gåsehuden på armen sin, og til slutt blir de oppfordret til å ta en ekstra sang når de egentlig er i ferd med å gå av scenen. Disse jentene med hver sin gitar, og hver sin helt unike stemme, komplementerer hverandre fullstendig både trestemt og hver for seg. Nydelige, morsomme og meningsfulle tekster gjør at de fortjener all applausen de får både underveis og til slutt.

Foto: Oda Agnore Skattum

Se flere bilder her

Vi er spent på hvem som blir trukket ut til å spille på neste års hovedscene, men alle artistene som sto på scenen på No9 fortjente all den oppmerksomheten de fikk på Understreet. Vi ønsker dem lykke til på reisen!
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: