På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Fest på Sam Eydes!

Den første hovedkonserten i jubileumsåret ble en kjempesuksess. Helt fra Ruby Red entret scenen til Lars Winnerbäck ønsket god natt, var det en fantastisk ettermiddag og kveld.

Sam Eydes plass var pyntet med skjerf og plater fra trærne, samt annen pynt fra Heftingsdalen.

Ruby Red and the moonshine Brothers består av seks sørlendinger som begynte å spille sammen i Oslo. Bandet spiller countrypop med innslag av hardingfele.

The lady in deep red entret scenen mens publikum fortsatt strømmet gjennom porten. Sola hadde endelig brutt igjennom og folket hadde begynte å komme. Trappeamfiet hadde fylt seg opp da den første gitarakkorden gjallet over plassen. Variasjonene i låtene gikk fra den største glede til den dypeste sorg. Den amerikanske rootsmusikken med innslag fra norske folketoner gav en spesiell og fin musikkopplevelse. Bandet så ut til å kose seg på hjemmebane i Arendal.

Plassen begynte å virkelig fylles opp da Ida Jenshus kom ut på scenen. Hennes særegne vokal og vakre stemme bar godt utover folkemengden. Canal Streets Kunst og krimskramsgruppe hadde pyntet mikrofonstativene med vakre blomster, noe hun satte pris på! Med munnspill og hvit gitar sjarmerte hun publikum med låta «Someone to love», og hun avsluttet en vakker konsert med hiten «Hero»

Så kom CC-cowboys! Østfoldbandet som har holdt det gående en hel mannsalder gav alt fra scenen. Vokalisten Magnus Grønneberg var i storslag, og fikk publikum med seg på allsang og klapping på nesten alle låtene. Det kom den ene kjente låta etter den andre. Sam Eydes plass var full, og nesten alle sang med. Da de spilte låta «Harry» som ekstranummer nummer 3 overdøvet nesten publikum bandet. Et band, og et publikum i storform!

Klokka halv elleve var det klart for Lars Winnerbäck.

Publikum så forventningsfullt mot scenen, og plutselig var hele Sam Eydes plass badet i lyset fra scenen. Lasse dro i gang med den ene kjente låta etter den andre. Han hadde publikum med seg fra den mest rocka låta til den mer stillferdige balladen. Lars Winnerbäck favnet alle publikummerne denne kvelden - fra de mest ihuga fansen som stod helt fremme ved scenekanten og sang med på alle sangene, til de som litt lenger bak svingte seg i dansen til musikken. Det var bare smil å se på hele plassen, og alle koste seg denne kvelden. Lasse avsluttet med en personlig historie, og ikke minst med låta «Ingen soldat».  Det ble en fantastisk avslutning på en fantastisk kveld.

Se flere fantastiske bilder her

Tekst: Tommy Lindell
Foto: Oda A. Skattum, Bjørg Fossnes, May Elin Aunli, Danny Santana, Birgit Fostervold, Espen W. Johannsen, Tove-Brith Terjesen
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: