På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Første jazzslipp!

Og dette er virkelig utadvendt jazz for alle penga: Gnistrende og voldsomme Elephant9 m/Terje Rypdal og den unge, spennende septetten Megalodon Collective fra jazzlinja i Trondheim. Begge får vi møte åpningsdagen 27. juli.

ELEPHANT9
Elephant9 er et musikalsk monster man knapt har sett sidestykke til -  I Norge eller i internasjonal sammenheng. Dette høres ut som en voldsom uttalelse, men i tilfellet Elephant9 er den sann. Det er deres stadig økende publikum bevis på, hvilket nå har ført bandet helt til Oslo’s storstue Rockefeller.

Musikk er sterkest når den føles fri, levende, dynamisk, suggerende og gjerne også sjokkerende. I en tid der musikk som oftest er låst til digitale verktøy, satte format og tidsrammer, er det forfriskende å være vitne til motstykket. 

Medlemmene - som har fartstid i Dungen, Bigbang, Shining, Motorpsycho, Supersilent og en rekke andre konstellasjoner, har i Elephant9 funnet den ultimate plattformen for å speile sine mange influenser og egen musikalitet. Gjennom Torstein Lofthus sitt hasardiøse trommespill, bassist Nikolai Hængsle Eilertsens stramme rytmiske regi, Ståle Storløkkens kompromissløse og fargerike orgel og synth-eskapader, samt gitarist Reine Fiske’s stadig mer sentrale melodiske rolle, skaper kvartetten musikk som får voksne mennesker til å gi seg hen og banne i glede og tørke tårer samtidig.

I dette konsertformatet har de i tillegg invitert inn en av Norges desidert mest anerkjente gitarister og musikere:

Terje Rypdal
Terje Rypdal og Ståle Storløkken har samarbeidet i mange sammenhenger gjennom mange år, og også på Canal Street har de tidligre gjort særdeles spennende saker! Både i bestillingsverket i 2006, og i konsertformat med legendariske Supersilent!

Gjennom en karriere på snart 50 år har Terje Rypdal så til de grader etablert sitt klangunivers og sin musikalske uttrykk og slik markert seg som en av samtidens viktigste gitarister. Han er å regne som en av Norges mest anerkjente internasjonale musikere.

Ingen andre gitarister kan skifte fra storm til stille og tilbake igjen med den samme organiske troverdigheten som Rypdal, og sammen med Elephant9 når det nye høyder. Vi kan forvente store ting!

Megalodon Collective
Med plateslipp på «Gigafon» i september og spillinger over hele Norge, konstaterer vi at den Trondheims-baserte septetten har fått til mye på litt over et år. Bandet er satt sammen av norske og svenske, sentrale aktører i det trondheimske impro- og jazzmiljøet. Den friske plate-debuten, Megalodon, er mottatt med toppanmeldelser fra Norges jazzkritikere. Dette er et band vi garantert hører mer til i årene fremover!

Vi får her bl.a også et gjenhør med den spennende gitaristen Karl Bjorå fra Evje.

Besetning:
Martin Myhre Olsen (NO) - sax
Karl Hjalmar Nyberg (SE) - sax
Petter Kraft (SE) - sax
Karl Bjorå (NO) - gitar
Aaron Mandelmann (SE) - kontrabass
Andreas Winther (NO) - trommer
Henrik Lødøen (NO) - trommer




Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: