På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Gilbert O'Sullivan

Vi presenterer en skikkelig perle for vårt publikum: En levende pop-legende til Canal Street! Bare å glede seg til denne begivenheten fredag 29.juli!

Canal Street’s Pop History
Ok, det er kanskje en stund siden han var på alles lepper… Men det var han altså.  Rundt 1972-73 var han den aller største popsnekkeren. Og virkelig med mange utrolige fine sanger! Og akkurat denne kvelden, fredag den 29. juli på vår hovedscene, føles det ekstra bra å trekke noen historiske linjer bakover, - når Norges viktigste popartist Susanne Sundfør avslutter kvelden med et gnistrende show! Uten å bli altfor svulstig: Gå ikke glipp av osv…

Gilbert O'Sullivan (69) er en legendarisk irskfødt, engelsk sangartist og komponist, verdenskjent for slagere som Clair, Alone Again (Naturally), Matrimony, Get Down, What’s in a Kiss, Nothing Rhymed og Ooh-wakka doo-wakka day i tiden 1972-75. Han har hatt hele seks No1 singel hits i England, også mange i USA, Tyskland, Frankrike, og mange andre land. I Norge oppnådde han 2 førsteplasseringer på VG–lista, og ble i det hele tatt svært populær her. Også hans Very best of Gibert O’Sullivan fra 2004 fikk et betydelig salg i Norge.

Mellom 1971 og 73 var han Englands mestselgende artist utenlands, solgte millioner av plater (singler og album), større enn f.eks Elton John På 80-tallet roet det seg etter hvert, han var bl.a noen år i en rettstvist om opphav til sine egne låter, - men han har hele tiden fortsatt å lage fine sanger, gi ut nye album og turnere verden rundt med musikken sin. Han sier selv han aldri har ønsket meg stjernestatusen, men bare ønsker å komponere og spille poplåter ”I write pop songs. End of story..”
 

Hans aller siste utgivelse Latin Ala G (2015) er hans 23. studioalbum (!) og er inspirert av hans kjærlighet til spansk musikk og to 60-talls album av hans venn Peggy Lee. Den har fått svært bra omtale og mottakelse både hjemme i England og internasjonalt. Og han drar altså fortsatt verden rundt på turné og holder konserter med sitt eminente orkester og korister.

 

Han er gift med norske Åse Brekke fra Morgedal, de har to barn sammen.
Det er jo bare å glede seg til denne fantastiske konserten. Da sitter Gilbert O’Sullivan ved flygelet og sitt store orkester. Vi er temmelig sikre på at dette blir utrolig stemningsfullt og nokså romantisk. Før Susanne Sundfør tar det hele mot de store høyder…

 

Hovedscenen Sam Eydes plass fredag 29. juli kl. 1700 - 2330:

Manana Mango // tba
GILBERT O’SULLIVAN (UK/IRL) // SUSANNE SUNDFØR

Billetter dagspass fredag 29.juli  her

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: