På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Ida Jenshus og Horse Orchestra (DK)

Spennende slipp kompletterer et fantastisk torsdagsprogram - både på hovedscenen og jazzscenen!

Endelig! Trippelspelemannsvinner Ida Jenshus på hovedscenen torsdag 28. juli!

28 år gamle Ida Jenshus fra Steinkjer har etablert seg som en av Norges mest spennende artister. Hun tangerte tidligere rekorder da hun fikk sin tredje av tre mulige Spellemannspriser i 2013 og ble dermed den eneste artisten som har mottatt Spellemann for sine tre første albumutgivelser, (noe som bare DumDumBoys har klart tidligere); Color of the Sun (2008), No Guarantees (2012) og Someone To Love (2012). Også i år var hun nominert for EP’en Let It Go (2014)– denne gangen i klassen Årets Popsolist. Våren 2015 slapp hun sitt fjerde fulle album, Starting Over Again, - også den til svært positiv mottakelse:

”Det er storslått, monumentalt og episk - og det beste hun har gjort!”, Dagbladet.
”Hennes dristigste og beste plate så langt”, Adresseavisa
”Hun befester sin stilling som en av landets mest spennende artister”, Aftenposten

 

På Starting Over Again kapper hun fortøyningene for alvor til den rendyrkede country-folk-musikken som fra 2008 til 2013 gjorde at hun sanket tre av tre mulige Spellemannspriser i countrykategorien, og tar steget ut i et mer åpent folk- og rocklandskap. Som på forrige plate har Ida også denne gangen jobbet med produsent Kåre Vestrheim og er selv co-produsent på hele albumet. Sammen har de skapt djerv musikk med referanser til 1960- og 70-tallets nyskapere som Grateful Dead og Joni Mitchell, her realisert med teften til denne musikkens nåtidige apostler som Jonathan Wilson og Father John Misty.

Hun kommer med sitt eminente band til Canal Street – og vi gleder oss stort!
Vinnere av Danish Jazz Award - Horse Orchestra på jazzscenen torsdag 28. juli

Horse Orchestra er en ekte smeltedigel. Bandet består av musikere fra Norge, Sverige, Danmark og Island, og musikken er en fusion av traditionell jazz, hiphop, noise, barokk og fri improvisasjon – altsammen presentert med fyrrig rock'n'roll-attityde. Orkestrets medlemmer møtte hverandre på Rytmisk Musikkonservatorium i København, og de utviklet en helt spesiell, fandenivoldsk attityde som er blitt kjennetegn for orkestret siden. Bandet er etvitnesbyrd om en ny generasjon i nordisk jazz som har kontroll på sin musikhistorie og som samtidig klarer å åpne musikken opp for et langt bredere publikum.
Klassiske komposisjoner fra 1920-tallets New Orleans møter her hiphop-beats og freejazz - med avstikkere til rock og renessansemusikk - og skaper et originalt, humoristisk, postmodernistisk utttrykk som rekker langt ut over jazzmusikkens normale segment. Bandets første album, Living the Dream, utkom i september 2014 og vandt to priser ved Danish Music Awards 2015 for henholdsvis Årets nye danske jazznavn og Årets danske særutgivelse. Orkestrets medlemmer er del av den københavnske jazzundergrund. Jeppe Zeeberg er én av Danmarks viktigste unge, prisvindende jazzkomponister og pianister. Norske Erik Kimestad er tross sin unge alder allerede en kultfigur i Københavns jazzmiljø, og islandske Ingimar Andersen er et av Islands unge jazzhåp og kjent fra gruppen Reginirra. Horse Orchestra arbeider nå med et nytt album med release i sommeren 2016.
Besetning: Erik Kimestad – trompet, Ingimar Andersen – saxofoner, Petter Hängsel – trombone, Kristian Tangvik – tuba, Jeppe Zeeberg – klaver, Nicolai Kaas Claesson – bass, Rune Lohse – trommer
Torsdag 28. juli:

Hovedscenen Sam Eydes plass:
Ruby Red & The Moonshine Brothers // Ida Jenshus // CC Cowboys // Lars Winnerbäck

Jazzscenen Clarion Hotell Tyholmen:
Horse Orchestra // Moskus m/ Nils Økland // Live Foyn Friis // Jamsession m gjesterMeld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: