På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Ingebjørg Bratland, Tord Gustavsen & Big Daddy Karsten

Et knallbra slipp i dag med tre svært ulike artister! Ingebjørg Bratland med band på Kirkegården, Tord Gustavsen med sin trio og afghansk-tyske Simin Tander i Trefoldighetskirken, og Arendalsrapperen Big Daddy Karsten til foreløpig hemmelig scene.


Ingebjørg Bratland

En av Canal Streets virkelige signaturkonserter: Kirkegårdskonserten. På en av de fineste kirkegårdene i Norge. I år med en av landets vakreste og mest unike sangstemmer. Vi inviterer til en usedvanlig kveld bokstavelig talt i grenseland.

Ingebjørg Harman Bratland er en av Norges fremste unge utøvere innen vokal folkemusikk. Ingebjørg har med sin unike stemme utmerket seg som en utøver som går nye veier og som gjerne utfordrer sine musikalske røtter innen folkemusikk. Mange husker Ingebjørg som “hun som fikk kongen til å gråte”, da hun sang ”Den fyrste song” for Kong Harald, på hans 70-årsdag. Ingebjørg, født i 1990 i Vinje i Telemark, skriver sine egne låter og akkompagner gjerne seg selv på gitar.

.Tross sin unge alder har Ingebjørg rukket å bli en omreisende og scenevant artist og har opptrådt med artister som bla Frikar, Odd Nordstoga og Tord Gustavsen. Våren 2010 var Ingebjørg gjestesolist i Team Tuva (Valkyrien Allstars) på ”Det Store Korslaget” på TV2. Høsten 2010 gjorde hun suksess i et av “Beat for beat”-programmene, der hun bl.a. sang “Mitt hjerte alltid vanker” og som uken etter havnet på Topp 10 single norsk på VG-lista.
Under Olavsfestdagene 2011 i Trondheim var Ingebjørg med i Espen Linds ensemble under en svært godt mottatt konsert i Vår Frues Kirke. Høsten 2011 turnerte Ingebjørg sammen med Forsvarets Musikkorps Nord-Norge bla i Russland i en turné i regi av Festspillene i Nord-Norge, og i desember kunne en nyte Ingebjørgs vakre stemme under Oslo Symfoniorkesters tradisjonelle og fullsolgte julekonserter i Oslo Konserthus.
Ingebjørg fortsatte samarbeidet med Forsvarets ulike orkestre i 2012, samtidig som hun spilte inn albumet ”Heimafrå” sammen med Odd Nordstoga. Duoalbumet fikk strålende kritikker, og stakk av med en Spellemannspris i klassen for folkemusikk/tradisjonsmusikk i 2013.
I 2014, ett år etter “Heimafrå”, kom Ingebjørg ut med sin første soloplate, Berre Meg, hvor hovedbidragsyter er Espen Lind som har laget de fleste melodiene.  Låten “Ingen e som du” ble umiddelbart A-listet på NRK P1 og tok dette vakre vise-pop-albumet til Spellemann-nominasjon i visekategorien.
Ingebjørg Bratland har brukt store deler av 2015 til å forberede sitt nye album «Månesinn», som ble sluppet til fantastisk mottakelse fredag 6. november. Låten «Stjernene» og den nylig utgitte «Fordi eg elskar deg» har begge blitt A-listet på P1, og markert Bratlands nye spennende musikalske retning, som beveger seg fra folkemusikk mot pop. Med den nye platen tar hun steget inn i toppsjiktet blant låtskrivere og tekstforfattere, og markerer en ny side av sitt store talent.
Vi tør spå en fantastisk og spesiell opplevelse på festivalens åpningsdag!
OBS: Konserten er foreløpig bare i salg via dagspass for onsdag. Kirkegårdskonserten blir alltid utsolgt.


Tord Gustavsen & Simin Tander
Dette blir virkelig en begivenhet på Canal Streets avslutningsdag! Vi kjenner jo godt fantastiske Tord Gustavsen fra før både med sin egen trio og fra samarbeidet med Silje Nergaard. Her kommer han i et unikt prosjekt med den afghansk – tyske sangeren Simin Tander.


Simin og Tord har fått gjendiktet gamle norske salmetekster til pashto, som var morsmålet til Simins afghanske far. Dette er Tords standardlåter, som har vært med ham fra oppveksten i kirke og bedehus som en kraftkilde til stadig ny inspirasjon og nye tolkninger gjennom livets faser. I Simins versjoner får det kjente stoffet en mystisk dimensjon gjennom klangen i det vakre pashto-språket. Gjendiktningene utgjør også en politisk og teologisk kontroversiell handling, idet de re-orienterer innholdet i salmetekstene inn mot et mer felles-åndelig univers der impulser fra sufisme, tantra og kristen mystikk finner sammen i et rom som integrerer og utfordrer. Det handler om sammensmeltning, livskraft, tilstedeværelse, inderlighet og dyp glede. I tillegg til de norske salmetonene gjør de også noen originalkomposisjoner til sufi-poesi.

Tord møtte den afghansk-tyske vokalisten Simin Tander tidlig i 2014, og de har utviklet dette samarbeidet gjennom året – parallelt med Tords omfattende internasjonale turnevirksomhet i kvartettformat etter utgivelsen av albumet ‘Extended Circle’ januar 2014.Vi presenterer en ny musikalsk konstellasjon bygd på dialog mellom eldgamle kilder og nyskrevet stoff. En kveld med sensuelle sufi-salmer på pashto, og med Tord Gustavsen i en ny rolle med litt mer elektronikk enn før. Dessuten med åpne partier der Jarle Vespestads erfaring fra impro-supergruppa Supersilent mer enn anes i helheten, men stadig med det melodiøse og lyriske som hovedfokus.

Big Daddy Karsten
Big Daddy Karsten er for mannen i gata mest kjent som den beste rapperen i VG-serien SkeezTV, men har samtidig jobbet seg opp en kraftig rap-pondus over de siste årene. Han har tidligere gitt ut solo-EP og et album som medlem av duoen Folke?ender, og har også samarbeidet med både stort og smått i rap-Norge- og spilt på en rekke festivaler.  Big Daddy Karsten, rapperen fra Arendal, slipper i disse dager sin andre EP "Han e lun” via labelet DATmusic. EP´en er et samarbeid med Oslo-produsenten Tom12", og ble til i Arendal og på Grunerløkka i Oslo.  Når EP´en nå ser dagens lys gir den oss et patriotisk innblikk i kjeltringlivet i lille Arendal på ?ere plan.
Vi gleder oss til å oppleve denne sterke formidleren live i Arendal på Canal Street!Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: