På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Jonas Alaska & Ruby Red

To utrolig flotte artister til Canal Street: Jonas Alaska på fyrkonserten - Ruby Red & The Moonshine Brothers på hovedscenen.


 

Jonas Alaska - Lille Torungen fyr 27 juli
Vi er utrolig glad for å presentere Jonas til selveste fyrkonserten. Det er snart 7 år siden han sto på vår hovedscene for første gang, og siden den gang har han blitt en etablert artist i Norge.

Debutalbumet «Jonas Alaska» fikk en strålende mottagelse, både blant anmeldere og publikum og har for lengst passert gullstatus (15 000 solgte album). Suksessen ble toppet med hele tre nominasjoner, samt en velfortjent tildeling av Spellemannprisen for «Årets nykommer og Gramostipend» 2011.

I 2013 slapp Alaska oppfølgeralbumet: «If Only As A Ghost» til gode kritikker i Norge. På dette albumet har den legendariske låtskriveren og gitarhelten, Kjartan Kristiansen (Dumdum boys, Stein Torleif Bjella) sittet i produsentstolen. Albumet ble spilt inn i Kristiansens sommerhus i Grums inne i de svenske skoger. Første single fra albumet “I Saw You Kid” hadde stor suksess på radio i Norge, og ble fulgt opp av det vakre tittelsporet “If Only As A Ghost”.

Det ”vanskelige” tredjealbumet tok Jonas i en litt ny retning, og forsterket inntrykket av en artist som definitivt er kommet for å bli. Jonas Alaska har blitt fremhevet for sin bemerkelsesverdige evne for å fortelle historier gjennom tekstene sine. På det nye albumet fokuserer han enda mer på å bringe historiene nærmere oss. På Lille Torungen fyr onsdag 27. juli er vi der sammen med han!

Ruby Red & The Moonshine Brothers – hovedscenen 28.juli
Hos Ruby Red & the Moonshine Brothers blir sørlandsk naivitet og blodig amerikansk alvor til en kruttsterk blanding som kresne cowboyer får fot av. Sidan konsert nummer en har publikum vært begeistra for samspillet, den litt uvanlige instrumenteringa og de varierte låtene til bandet. Det gjør heller ingenting at vokalist Marte Herwells stemme kan minne om en ung utgave av Dolly Parton.

I juni 2014 gav Ruby Red & the Moonshine Brothers ut det selvtitulerte debutalbumet sitt, et album som høsta godord og fikk høye terningkast. Noen anmeldere mente en kunne risikere å bli skikkelig glad i sjangeren bandet representerer, selv om en bare likte det sånn passe fra før. Andre mente bandet låt som om de har bodd og spilt musikk i Appalachene i årevis.

Ruby Red & the Moonshine Brothers tar deg med på mange reiser. Før du vet ordet av det, har bandet gått fra det dystre hjørnet med sanger om tragiske skjebner og katastrofale valg til mer lettbeinte låter om lystige småjenter og guttestreker på naboens gard. Hadde TV-serien Bonanza vært lagd i dag, skal du ikke se bort ifra at Ruby Red & the Moonshine Brothers hadde stått for soundtracket.

 

Etter å ha gitt ut to singler i fjor, jobber bandet for tida i studio med en ny fullengder. Tekstene er mørkere og kretser rundt tema som ensomhet, svik og lovløshet. Disse skjebnehistoriene blir pakka inn av røffere og skitnere musikk, med flere referanser til 70-talsidealene. Det nye albumet vil bli delt i to, ei A- og ei B-side, og den første delen er venta å komme på forsommeren. Altså vil den være rykende fersk til Canal Street.
I bandet spiller
Marte Vaaje Herwell – vokal, Nicolai Herwell – akustisk gitar, vokal, Mats William Wennerberg – elektrisk gitar, vokal, Johanne Flottorp – hardingfele, fele, Tobias Flottorp Heltzer – bass, og Mats Jakob Jebe Nesmann – trommer
Billettsalg her

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: