På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Live Foyn Friis & Moskus m/Nils Økland

Et utrolig bra slipp som det første på nyåret! Norsk og dansk moderne jazz og pop på øverste hylle!

LIVE FOYN FRIIS
"Danmarks mest lovende jazz-pop talent er Norsk" - Dagens Næringsliv

Norske Live Foyn Friis (30), som bor i Danmark, er litt av en ener. Hun er en helt usedvanlig singer-songwriter, som riktignok har opptrådt med etablerte jazznavn som Bobby McFerrin, Brian Blade, Thomas Morgan og Bugge Wesseltoft, og nok kan minne om Björk, men som først og fremst er seg selv! Hun maner frem sitt høyst originale univers – innenfor en miks av indie-jazz iblandet elementer av pop, rock og elektronika. Det er rett og slett superfascinerende!
Bandet har vært på dobbelturné med John Scofield sommeren 2014, vært på turné i Sør-Amerika, rundt i Europa og USA, og blitt valgt ut som Danmarks eksport program for band som kan slå igjennom i Tyskland og Europa. Hun ble også nominert til den danske spellemansprisen Danish Music Awards for debutplata Joy Visible og vant prisene Årets Unge Jazzkomponist og Danmarks Nye Jazzstjerne!
"I sidste nummer roste jeg Live Foyn Friis' WITH STRINGS til skyerne. Og jeg er stadig af den formening, at det er årets hidtil bedste danske vokaludgivelse." Jazz Special

“Uimotståelig! Live Foyn Friis er en stor musiker. Som jazz-sanger, er hun simpelthen fenomenal...” Altaposten

Bestning:
Live Foyn Friis, vokal & effekter, Alex Jønsson, gitar, effects & kor, Jens Mikkel Madsen, double bass & kor, Andreas Skamby, trommer.
Vi ser virkelig frem til å oppleve denne artisten på Canal Street!    

Mer info og lytting:  www.livefoynfriis.com
MOSKUS m/ NIls Økland
Norway’s latest young cult-status candidates” John Fordham, The Guardian om Moskus

I februar 2016 slipper trioen Moskus sitt tredje album på plateselskapet Hubro. Hardingfelespilleren Nils Økland er med som gjest på noen av sporene, og samarbeidet har vært så givende at de i anledning plateslippet drar på turné med Nils som gjest. Canal Street har sikret seg denne spennende kvartetten!
Moskus kombinerer et personlig og modent uttrykk med ungdommelig energi og fordomsfri åpenhet. Etter den dobbel Spellemannsnominerte debutplata 
Salmesykkel tok trioen store skritt videre med plata Mestertyven, som ble kåret til en av Norges 50 beste jazzplater gjennom tidene av Jazznytt. På trioens siste plate blir det akustiske piano/bass/tromme-lydbildet forsterket med synth, sag, droneboks og munnspill. Samt Nils på hardingfele. Dette er blitt en enestående og spennende blanding.

Moskus har fått strålende anmeldelser for såvel album som konserter, bade nasjonalt og internasjonalt, bl.a i renommerte Downbeat og The Guardinan.
Moskus er:
Anja Lauvdal – piano, Fredrik Luhr Dietrichson – kontrabass, og Hans Hulbækmo - trommer

Mer info og lytting på www.moskustrio.no
NILS ØKLAND
Nils Økland (f.1961) er en av de viktigste brobyggerne mellom folkemusikk, klassisk musikk, jazz og improvisert musikk. Han har siden solodebutskiva "Blå harding" i 1996, gitt ut flere egne album, samt deltatt med diverse grupper og prosjekt, bl.a på flere av innspillingene til Christian Wallumrød ensemble. Nils har reist verden rundt med instrumentene sine, - hardingfele, fele og viola d'amore. Han utforsker klangverden i instrumentene på en helt egen måte og bruker de til å finne nye veier inn i musikken.

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: