På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Melankoli på Merdø

Rundt 700 personer kom til Merdø onsdag for å høre på Jonas Alaska fra Åmli. I det fjerne kunne en høre folk nynne på Merdøsangen. Av og til glimtet solen til over publikum som fikk seg mat og drikke fra Merdø Kafé.

Den urbane 28-åringen fra Åmli slo igjennom med et smell da han ga ut sitt debutalbum i 2011. I fjor kom han med sitt tredje album, som artisten selv beskrev som  «den franske versjonen av Fucking Åmål» fra scenen på Merdø.

Alaska satte stemningen med en gang han entret scenen. Alene med gitaren, dempet og med en god dose selvironi. Publikum på øya falt til ro og hygget seg. Den første halvdelen av konserten var Alaska alene på scenen, etter hvert fikk han selskap av kjæresten Billie Van og  broren Thomas Aslaksen. Trioen ble møtt med begeistret klapping til sanger som ”Sorry”, ”Grandpa pick me up” og ”In the backseat”.
Alaska avsluttet som han begynte, alene med gitaren. Til slutt dro han en låt med inspirasjon fra en kjøretur fra Vinterkjær til Fiane og om å komme heim. Publikum lo, men melankolien lå samtidig i lufta. Alaska har en svart humor som treffer bredt. Publikum var fornøyd og vendte nesen mot Merdø brygge, og da kom regnet.

Tekst: Helene Olsbu
Foto: May Elin Aunli, Tove-Brith Terjesen, Bjørg Fossli
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: