På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

POLLENFEST!

Hvordan skal en forklare en dag som dette? Det er nesten umulig å gjengi med ord hvordan Pollen ble forvandlet til et råflott festivalområde i går. Pollen var helt ugjenkjennelig. Dette har våre frivillige jobbet for i hele natt. De har bygget ned Sam Eyde og bygget opp Pollen. På en natt har de klart å rigge til en flytescene helt ytterst i Pollen og en større scene i Havnegata!


Fra 16.30 var området duket for den folkefesten vi har ventet på så lenge. Området fylles opp av alle mulige kombinasjoner av folk. Barnefamilier, ungdommer og voksne. Sola skinte ned på det som ble festivalens drømmescenario. Folk kunne vandre rundt med noe godt i glasset og nyte festivalens vakreste dag. Det var klart for et skikkelig gilde i hjembyen vår.

Dagens artister  har til felles at de alle har et yngre publikum, noe som preger festivalområdet i dag. Mange jenter hadde allerede fra åpningen plassert seg ved den store scenen for å se Astrid S, selv om det var et par timer til hun skulle gå på. Ved flytescenen kunne vi høre vinneren av talentscenen Ninv med band. Hennes store stemme rommer hele Pollen. Festen er i gang!

 

Youth er neste band på programmet. Bandet består av Helene Svaland fra Arendal og Jim Bergsted fra Oslo. Sammen gir de Pollen et skikkelig show. Helene danser på scenen, løper ned på brygga og synger til publikum. Deilig svevende synthpop blir spilt i Pollen.

Vi kunne se to jenter blant publikum som hadde laget en plakat med en hyllest til sitt idol: ”YOUTH, we love Helene”.  Plutselig plukker vokalisten opp skiltet og stod med det på scenen! Fantastisk show.

 

Etter flytescenen kunne folk gå ned til scenen i Havnegata for å se Astrid S. Astrid S har i det siste fått mye internasjonal oppmerksomhet og er et stjerneskudd i norsk popmusikk. Jentet ved første rad synger med på låtene hennes av full hals. På låta ”Running Out” kan hun fortelle oss at den er den første låta hun skrev og har nådd 100 millioner streams! Folk klapper og alle har hendene opp i været.

 

Like etter Astrid S kan vi høre nordlendingen Sondre Justad. PANG! Sondre er en gutt med masse energi og starter konserten med full kraft. Publikum hyler. Både unge og eldre blir smittet av adrenalinet Justad formidler på scenen. Storsjarmøren fra nord kunne fortelle oss om livet, frihet og det å nyte øyeblikkene. Justad spør publikum om hva som er frihet og at frihet for han er å ikke fokusere på bekymringer, men leve i nuet og om tida nu. Like etter kommer låta ”Tida vi bare va”. Publikum blir blant annet invitert med på bading og det hele ender med ”Riv i hjertet”. Publikum er helt i ekstase etter nok en hit fra scenen. 

 

Denne dagen ender ikke her. Det er enda to konserter igjen!

Et høydepunkt for undertegnende og flere arendalitter er å se vår egen Big Daddy Karsten på flytescenen i Arendal. Rapperen fra Arendal gir oss låter fra undergrunnen i Arendal med sterke følelser og hardt trøkk. Rundt om i Pollen ser man folk danser til hip-hop beats og enkelte som kan alle låtene til gromgutten med stil med utenat. Det ropes, det hylles og Big Daddy Karsten er i slaget på scenen. 

 

Neste artist er JAA9 & ONKLP som skal avslutte pollenfesten. Folket skal bli servert enda mer rap i Pollen. Disse karene trenger neppe en introduksjon. Sammen har de dominert norsk rapmusikk de siste 10 årene. De startet med rapkollektivet Dirty Oppland og er blitt Norges mest kjente rappere.  Gutta kommer inn og roper at her skal ingen bli ekskludert! Med dette stormer folkehavet mot scenen. Det er ikke få hits vi får høre i kveld. ”Hvem faen” og den humoristiske, men også mørke ”Gli forbi” blir spilt for publikum. ONKLP tar scenen og JAA9 introduserer kompisens hit ”Styggen på ryggen”. Publikum hyler og allsangen starter på første vers. Det pumper fra publikum og høyttalerne. Folk roper sammen på med ordene ”Kommer ingen vei her i livet”! Det er en fornøyelse å se publikum. ”For en gjeng!” ropes det fra scenen. Hele konserten avsluttes med en kjærlighetserklæringen ”Stank ass ho”. 

 

Dag blir til kveld og bylivet i Arendal har aldri opplevd en lignende dag i Pollen. Vi får håpe dette ikke er første og siste gang vi ser dette skjer i Pollen.

Helene :) 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: