På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

ARY til Pollenkonserten

ARY kompletterer line-upen på Pollenkonserten lørdag 29. juli – i dag på Kvinnedagen. Og et allerede knallsterkt felt av fantastiske kvinnelige artister til Canal Street 2017: AURORA, GABRIELLE, HEDVIG MOLLESTAD, MARTE WULF, SOLVEIG ANDERSEN, NINV.

Oppvokst i Trondheim, med røtter på Trinidad, med hjertet i den elektroniske popen.

...

 

”Sensasjonell … ekte stjernemateriale og et skremmende bra potensiale” - THE LINE OF BEST FIT
”om ikke lenge vil denne Trondheims-artisten definitivt stake ut sin egen kurs” - NYLON
”stemmen virker moden og leker mykt med synten i et overraskende godt samspill som det er deilig å lytte til” -  INTERVIEW MAGAZINE
....
Det norske TV-publikummet ble kjent med ARY’s musikk i 2015 i tv-serien ”NOBEL” der hun hadde kjenningslåta ”The Sea”. En vakker, stemningsfull og litt mystisk sang.
Og nå, I februar 2017, slapp hun sin aktuelle singel ”Childhood Dreams”.
Det siste året har ARY (født Ariadne Loinsworth), som er vokst opp i Trondheim, men nå bor i Oslo, jobbet omhyggelig med å bygge opp karrieren sin. Hennes første singel Higher ble utgitt av det prestisjetunge plateselskapet Eskimo Recordings i 2015 og ble raskt A-listet på NRK P3. Samarbeidet med den norske produsenten og artisten Carl Louis ga frukter, og deres neste utgivelse Telescope gikk også strake veien til P3s A-liste.
....
Som oppfølger til en tidlig braksuksess i hjemlandet er den nye singelen Childhood Dreams et imponerende og spennende skritt fremover. Den har uten tvil potensial til å nå et internasjonalt publikum. Teksten omhandler ARYs tanker om sin egen utvikling som artist – hvordan hun har vokst som låtskriver og musiker. Selv sier artisten følgende om teksten: Sangen handler om balansen mellom kjærlighet, trygghet og ambisjoner. Jeg husket hva jeg drømte om som barn, og sammenlignet forventningene jeg hadde den gangen, med livet jeg lever nå.
Låten fyres av med en eksplosjon av elektroniske rytmer mens ARYs jazzinspirerte vokal danser til dunkingen. «I work alone – is this all I’ll ever know?» – strofen forteller om ensomheten som preget dagene da hun skrev låten. Childhood Dreams vitner virkelig om at hun er på rett vei – og kanskje var det nettopp denne ensomheten ARY trengte for å finne sin egen stemme.
Den nye singelen har noe selvsikkert ved seg, men det som kanskje preger den mest, er ambisjon. Sangen avsluttes slik: «I’m not even close to done yet / no I won’t leave, I’m too inspired / And then a dawn emerges slowly, I realise the night is past / the sounds I made were visionary / I’m looking forward to go back.»
....
ARY har skrevet musikk alene i bare ett år, men hun har definitivt funnet sin plass i det enorme og nesten svimlende landskapet av elektronisk pop. Den forførende stemmen er i sitt rette element blant rungende rytmer og fengende synt. Artisten har ikke bare røtter i Norge, men også på regnbueøya Trinidad, noe som tilfører musikken et eksotisk element og styrker et allerede bredt inspirasjonsgrunnlag.
...
ARY sier følgende om den nye utgivelsen: Childhood Dreams ble skrevet i en periode da alt var svært nytt for meg. Jeg hadde nettopp signert platekontrakten og begynt å jobbe med demoene. Det var da jeg innså hvor hardt jeg måtte arbeide for å virkeliggjøre drømmen min. Da sangen var ferdigskrevet, kunne jeg lytte til historien om hvordan jeg opplevde det. På den tiden eksperimenterte jeg mye med lyder og uttrykksformer, og uten å vite det beskrev jeg min egen sinnsstemning. Jeg hørte meg selv gi slipp på tidligere forbindelser, lodde dybden av min egen karriere og forstå hva som skal til for at jeg skal oppnå mitt fulle potensial. Det gjorde meg vettskremt å yte mitt beste, for hva om det ikke var godt nok? Det er fortsatt skremmende.
....
I tillegg til å skrive og fremføre sin egen musikk har hun blitt en dyktig produsent. Spotify, Interview Magazine, NYLON, The Line Of Best Fit, The 405 og mange flere har allerede spådd at hun vil få en lysende karriere. 2017 ser ut til å bli et utrolig spennende år for unge ARY.
...
Da en toneangivende gruppe av 38 norske musikkjennere, musikkjournalister og festivalbookere skulle stemme frem de ti mest lovende artistene, var de unisone – ARY er den mest lovende nye artisten fra Norge i år. Det er mange som mener hun går en lys fremtid i møte, og hun kan være nettopp det denne bransjen trenger.
...
Musikkmagasinet GAFFA kåret ARY til den viktigste unge, nye artisten i 2016.

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: