På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Aurora - i den «trolske» time

Aurora lever, puster og er sin musikk. I en forrykende musikkopplevelse bergtok hun publikum på hovedscenen torsdag kveld. Med en ekthet av det virkelig store slaget, tok hun tilhørerne sine med på et musikkeventyr gjennom en vakker, trolsk skog. Flere av sangene hennes ga frysninger nedover ryggen av den gode sorten, og som man kan minnes fram til neste gang man er så heldig å få oppleve en verdensstjerne av hennes kaliber.

Tilstedeværelsen til denne artisten er intet annet enn unik, Aurora nyter musikken sammen med publikum, og danser seg uanstrengt gjennom låtene mens vokalen holder en ypperlig karakter. Folkehavet på Sam Eydes plass er i kveld tydelig med på notene, og beveger seg i takt med artisten på scenen. Det er noe magisk over jenta som står på scenen, og hennes talent og utstråling er en sjelden vare.

Aurora, foto: May Elin Aunli
Foto: May Elin Aunli

Aurora Aksnes fra Os er (bare) 21 år, men leverer en visdom i sine tekster som forteller at her har vi med en «gammel» kreativ sjel å gjøre. Vokalen hennes har sin helt egen særegenhet, og man får fort assosiasjoner til verdensartister som Björk, og Sinéad O’Connor når hun drar på på scenen.

Da hun fremfører låta «Running with the Wolves» fra albumet All My Demons Greeting Me As A Friend er publikum ekstatisk. Man klarer rett og slett ikke å la være å la seg rive med i dansen, og kontakten med Moder Jord kjentes nær, vakker og tilstede, midt i en betongjungel i Arendal sentrum.

Aurora, foto: Niklas Mørkland
Foto: Niklas Mørkland

Aurora har stor suksess verden over og da spesielt i USA, hvor flere store amerikanske artister hyller henne som en av de nye store innen pop sjangeren. Verdensstjernen Katy Perry delte videoen «Runaway» med sine 69 millioner følgere, og da fikk Aurora mange, nye tilhengere, forteller hun i et intervju med TV2. Hun har også gjestet programmer som Jimmy Fallon Live, og radioprogrammet til radioverten Howard Stern.

Aurora, foto: May Elin Aunli
Foto: May Elin Aunli

Aurora turnerer over hele verden, men har tidligere uttalt at hun ikke glemmer hjemlandet sitt, og passer på å turnere mye her. Det setter alle som var på konserten hennes på Canal Street pris på. At alle vil ha en bit av denne artisten er forståelig, for avslutningsvis utviste hun ydmykhet for sin berømmelse, og takket hver og en for å møte opp og støtte henne.  

Tekst: Camilla H.

Se alle bildene fra den fantastiske forestillingen denne konserten var på Canal Street sin flickr.
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: