På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

AURORA til Canal Street 2017!

Som en av svært få arrangører i 2017, kan vi presentere denne juvelen på den norske musikkscenen. For AURORA er noe helt for seg selv - hun bergtar sitt publikum med sin sang og sin personlighet.

Canal Street neste år er fra 26. - 29. juli.
AURORA står på vår hovedscene torsdag 27.juli. Det blir en spesiell begivenhet!
I den forbindelse er vi nå ute med svært gode tilbud på Early Bird - billetter. Aldri har vi vært så tidlig ute før. Både Festivalpass og Dagspass for 27. juli er i salg fra 8.september. (Begrenset antall billetter). 

AURORA Aksnes en singer-songwriter som lager mørk popmusikk. 20-åringen er selvlært og har skrevet sanger nesten hele livet. – Jeg har hatt mye øvelse, men drømte aldri om å stå på en scene eller å bli berømt, sier hun. Det var ikke det jeg ville. Jeg visste bare at jeg behøvde å skrive min egen musikk.

Under oppveksten i Bergen presset AURORAs foreldre henne aldri til å satse på musikken, verken som yrke eller hobby. – Det var vel derfor jeg likte det så godt, sier hun. Det var bare jeg som presset meg selv. Jeg gjorde det bare for min egen del, og jeg tror det bare er sånn når man er barn.

Hennes tidligste musikalske minne er å finne et bitte lite elpiano på sine foreldres loft, og det å bli fascinert av den fortryllende musikken hun kunne lage på et så beskjedent instrument samt sin evne til å lære seg klassiske musikkstykker etter gehør. Hun var bare seks år.

Selv i ung alder følte AURORA mer dragning mot de store singer-songwriterne enn popmusikken. - Det første albumet jeg forelsket meg i var med Leonard Cohen, sier hun.
Det var et “best of”-album. Jeg likte så godt “Suzanne”. Jeg har alltid elsket den sangen. Den snakket direkte til meg, selv da jeg var barn. Jeg tror det bare var gitarlyden. Det er varme i den, slik som en varm sommerdag. Den fikk meg til å føle meg veldig avslappet. Klangen i stemmen hans. Han snakker nesten, synger bare litt. Jeg likte veldig godt roen ved den, og det gjør jeg fortsatt.

Da hun ble eldre, gikk AURORA over fra å imitere klassisk musikk til å komponere sine egne sanger. Da hun var ti år, samme alder som da hun lærte seg engelsk, begynte hun å skrive sanger for første gang. - Det var da jeg begynte å føle et behov for å uttrykke meg på en eller annen måte, så jeg begynte å skrive sanger, sier hun. Jeg lærte meg engelsk samtidig, så jeg begynte å skrive dem på engelsk. Det ville selvsagt vært lettere for meg å skrive dem på norsk, fordi det er mitt morsmål, men jeg syns det er for nært og personlig. Når man snakker på et utenlandsk språk, er det litt som at man ikke er seg selv, så det er lettere for meg å synge på engelsk.

Før hun ble tenåring, hadde ingen andre hørt AURORA spille sin egen musikk. Hun hadde fylt 14 da moren innså at datteren hadde tilbrakt tiden til å skrive sanger inne på rommet sitt, og insisterte på at hun skulle spille dem for henne. – Jeg tror ikke foreldrene mine visste at jeg skrev sanger før da, sier AURORA. Da moren min fant det ut, fikk hun meg til å spille sangene for henne. Hun likte godt tekstene og budskapet de hadde. Hun fortalte meg at det ikke var riktig å holde dem for seg selv. Hun sa at jeg burde dele dem med folk, som ville kunne oppleve at sangene kunne hjelpe dem. Det var da jeg bestemte meg for å spille musikken min for andre folk.

Selv om AURORA mente at musikken hennes kunne hjelpe folk som trengte den, hjalp ikke dette henne med å takle sjokket med sceneskrekken hun fikk da hun prøvde å spille sine meget personlige sanger for et publikum. Hennes første offentlige opptreden var på skolen da hun var 15, og hun oppdaget at det ikke var naturlig for henne å spille for et publikum. 

- Jeg brukte lang tid på å spille foran folk, sier hun. Det var nervepirrende. Jeg døde nesten, det var så skummelt. Det var ikke moro i det hele tatt.. Jeg likte det ikke. Det var fælt. Nå er det ikke lenger så skummelt som den første konserten var, men på en annen side er det fortsatt skummelt fordi jeg vet at når folk kommer på konsertene våre, så har de forventninger til meg. Heldigvis føler jeg ikke lenger at jeg skal dø før jeg går på scenen. Det er mer moro enn det var før. Folk har sagt til meg at nå kommer jeg ikke i det hele tatt til å være nervøs mer, at jeg vil komme over det. Men jeg blir fortsatt nervøs. Jeg håper det går over snart.


- Den erfaringen gjorde meg veldig nysgjerrig på pianoet som instrument, sier hun, og det var gøy å kunne spille sangene igjen etter å ha hørt dem. Jeg hadde ingen pianolærer. Jeg lærte meg alt etter gehør. Jeg kan fortsatt ikke lese noter. Jeg ville bare spille etter gehør sanger jeg syntes var vakre.

Det var ett år etter hennes første opptreden på skolen at AURORA for første gang fikk oppmerksomhet fra noen utenfor skolens aula. Det nærmet seg jul, og hun hadde innspilt en sang som hun kunne gi foreldrene i gave. En av AURORAs venner hørte sangen, ba om en kopi og lastet den opp på et norsk streaming-nettsted. – Mange likte sangen, sier AURORA, og det gjorde Made Management også. De er mine managere, og jeg har jobbet med dem siden den gang.


AURORA ble så signert til Decca Recordss, Glassnote Records og Petroleum Records. Hun ble i 2014 nominert som årets nykommer i P3 Gull. Høsten 2015 gav hun ut singelen «Half the World Away», som er en coverlåt av en Oasis-sang fra 1994. Singelen nådde ellevte plass på den britiske singlelista. 11. desember 2015 framførte hun to sanger på Nobels fredspriskonsert i Telenor Arena; «Half the World Away» og «Runaway». Under Spellemannprisen 2015 ble hun kåret til årets nykommer og fikk dermed Gramostipendet på 250 000 kroner. Hun var også nominert i klassen årets låt for «Running with the Wolves». Sangen hennes «Conqueror» var med i det populære videospillet FIFA. I januar 2016 ble hun av Rolling Stone listet som én av ti nye artister man bør kjenne til. Den 11. mars 2016 ble debutalbumet hennes, All My Demons Greeting Me as a Friend utgitt.
Hun har siden hatt en rekke festivaljobber og konsertopptredener både i Norge og utlandet. Hun blir mer og mer etterspurt også i utlandet, og gjør i høst en turné i Europa.

 

Info, bilder, musikk og video om AURORA på hennes offisielle webside:
http://www.aurora-music.com/


Early bird billetter – festivalpass og dagspass torsdag 27. juli i salg på http://www.ticketmaster.no/artist/canal-street-billetter/323163.
I tillegg på 7Eleven og Narvesen - fra 8.september.Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: