På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Åge Aleksandersen og det elleville Sambandet

Det kokte på Sam Eydes plass allerede lenge før konserten begynte. Publikum ropte “Åge!” om og om igjen og ga seg ikke før han sto der. Til slutt sto rockelegenden der. Han begynte med å rope ut Sambandet, én etter én. De smalt til med “Levva livet” som første sang, og allsangen brøt ut.

Åge Aleksandersen, foto: Mona Hauglid
Foto: Mona Hauglid

Alle burde oppleve Åge Aleksandersen og Sambandet live. De lager et forrykende show der de fyker rundt på scenen. Det skal godt gjøres å ikke la seg imponere uansett hvor stor fan en er av musikken. Og musikken er bra nok fra før, men det som blir presentert på scenen er noe ingen kan forvente.

Sambandet hans er en vanvittig gjeng med en utømmelig mengde energi som er overalt hele tiden. De danser med hverandre, plager hverandre og gir 100% absolutt hele tiden. Det ene øyeblikket sto alle og vugga glisende i takt, det neste lå gitarist Raaen nærmest flatt framme på scenen mens han avleverte en heftig solo på en rosa gitar.

Åge Aleksandersen, foto: Espen Wang Johannesen
Foto: Espen Wang Johannesen

Åge selv sto støtt som det mektige midtpunktet han er og ledet ensemblet i hit på hit som “Lys og Varme”, “Rio De Janeiro”, “Min dag” og “Dains med dæ”. På de største publikumsfavorittene var det ikke engang alltid nødvendig for å ham å synge selv, publikum tok med glede over. Han var naturlig nok like mye med på moroa som bandet sitt, og sto ikke stille et eneste sekund.

Åge Aleksandersen, foto: Niklas Mørkland
Foto: Niklas Mørkland

Det er få som kan leve seg inn i musikken som de gjør, og samtidig ha kontakt med publikum absolutt hele tiden. Det er rett og slett nesten ingen som kan levere et liveshow som Sambandet. De består forøvrig av Steinar Krokstad på trommer, Terje Tranaas på tangenter, Gunnar Pedersen på gitar, Bjørn Røstad på saksofon, Morten Skaget på bass og Skjalg Raaen på gitar. I tillegg hadde de med seg tre blåsere. Med andre ord var de ti stykker på scenen.

Publikummet på sin side ble bare mer og mer med. De sang, dansa og festa, og var med på alt. Sånn sett er det ikke rart at bandet ble så ivrige, med så takknemlige mottakere. Presset på første rad viste hvor fullt det var inne på plassen. Og det er jo bare positivt. Kjapt oppsummert skal man være glad om man fikk med seg det som skjedde der i går. Det var verdt det dobbelte av pengene man brukte på inngangsbilletten.

Tekst: Inger og Mona K. Fossli

Se alle bildene på Canal Street sin flickrkonto!
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: