På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Al McKay's Earth Wind & Fire Experience - ARENDAL ON FIRE!

Ok. Det skal innrømmes. Forventningene var nok ikke av de høyeste før kveldens siste artist, og det til og med en fra det store utland. Kanskje fordi jeg vokste opp med musikken og tenkte at det kan da umulig være noe futt igjen i de gutta nå? Når det er sagt er det kun ett originalmedlem igjen, resten er med på å skape ”The Experience”. Og en ”experience” ble det!

Al McKay's Earth Wind & Fire Experience, foto: Mona Hauglid
Foto: Mona Hauglid

Med heftige rytmer, knallsterke musikere og stemmeprakter av en annen verden trollbandt Al McKay's Earth Wind & Fire Experience publikum fra første stund. Riktignok med en koreografi som for oss ”nedpå” nordmenn virker litt unaturlig, men for all del – vi kom jo ikke hit for å få servert noe vi ser til daglig. Og disse karene er dyktige. Veldig dyktige. Også når det gjelder publikumsfrieri: Norway, we love you! Og publikum responderer kontant med vill jubel og trampeklapp.

Innimellom de mest kjente låtene får vi servert melodier der musikerne virkelig får briljert med sine ferdigheter. Solopartier på både trommer, bass, gitar... ja, til og med en kamp mellom saksofon og stemmeprakt, der målet åpenbart er å overgå den andre parten. Etter en intens, men underholdende innsats tror jeg vi erklærer uavgjort, og bandet går tilbake til flere av deres kjente hiter.

Al McKay's Earth Wind & Fire Experience, foto: Espen Wang Johannesen
Foto: Espen Wang Johannesen

Arendal er i fyr og flamme i halvannen time, og når bandet avslutter med ”September” og går av scenen hører vi taktfast: We want more! We want more! Og jaggu fikk de akkurat det. For inn kommer bandet igjen, og avslutter med tre av deres mest kjente låter. Vi tør anta at publikum fikk akkurat det de var ute etter. Og litt til. Og i det Sam Eydes Plass tømmes for folk høres synging og nynning innimellom; Let's groove tonight..!

Tekst: Mona H.

Se bildene på Canal Street sin flickrkonto!
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: