På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

BarneStreet er i gang!

BarneStreet-Parade, Bare Barn Band og generell kos

Allerede før BarneStreet hadde kommet ordentlig i gang var det herlig vær, masse barn og god stemning på kanalplassen i Arendal. Stasjonene ble satt opp, maling lagt fram, det var lydprøve på scenen og barn i de fleste aldre gjorde seg klare til å gå i BarneStreet-paraden.

Klokka elleve var alle spilleglade barn og foreldrene deres stilt opp, og paraden satte i gang bortover langs havna med både spilling og synging. Blant klassikerne en kunne høre var “Rock’n Roll Fiskeboll” og “Super Trouper”. Fra starten av fikk de med seg masse folk som løp og gikk ved siden av og etter paraden med store smil, og de som ikke ble med snudde seg etter dem. Ruten gikk bortover Pollen, opp Havnegata, ned Tollbodgata og tilbake til utgangspunktet på Kanalplassen. Der var flere allerede i full gang med å lage seg armbånd, og trappa foran scenen var fylt opp av forventningsfullt publikum som var klare for BarneStreets offisielle åpning.

Barnestreet 2017, foto: Bjørg Fossli
Foto: Bjørg Fossli

Nå kom to unge konferansierer på scenen og ønsket alle velkommen til BarneStreet i kor før de introduserte Bare Barn Band. De fire glade gutta ble hilst velkommen av mange ivrige barn i år igjen, og det var topp stemning fra første stund. Selv sa de at de feira ti-års-jubileum, til tross for at det egentlig “bare” var niende år de spilte for Canal Street. Konserten både begynte og slutta med “Sett deg oppi kørja”, og ellers var det et langt og engasjerende show, der bandet spilte flere kjente barnesanger samtidig som at de hele tiden snakket direkte til barna og oppmuntret dem til å delta i ulike aktiviteter, som “Hode, skulder, kne og tå” og “Er du veldig glad og vet det”. I tillegg fikk noen barn spesielle oppgaver. Blant annet sto flere av barna foran bandet og hjalp til med å synge “Tre små kinesere”, og én gutt ble helt i starten bedt om å løpe fram og ta splitthopp på slutten av hver sang, en oppgave han gladelig utførte. De voksne slapp heller ikke unna, men det var ingen sure miner da de ble beordret på beina for å delta.

Pappaene må til pers, foto: Bjørg Fossli
Pappaene må til pers, foto: Bjørg Fossli

Både barn og foreldre så ut til å kose seg hele tiden, der de satt i sommervarmen og sang og lekte. Det var en verdig første konsert. Bandet består av Dag Tynes på trommer og vokal, Rasmus Solem på tangenter, Ole Kelly Kvamme på bass og Leif Magnus Lilleaas på gitar.

Bare Barn Band, foto: Bjørg Fossli
Bare Barn Band, foto: Bjørg Fossli

Så snart konserten var over spredte de ivrige barna seg utover på plassen for å delta i både styltegåing, hoppetauhopping, armbåndslaging, tegning, maling og ball-lek, og det ble raskt lang kø for å få malt ansiktet sitt. Første dag med BarneStreet ble en stor suksess, om man skal dømme etter alle menneskene, store og små, med de fornøyde smilene som var overalt på den lille plassen.

Barnestreet 2017, foto: Bjørg Fossli
Foto: Bjørg Fossli

Tekst: Inger og Mona K. Fossli
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: