På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Bokbad & rock ble Canal Streets nye suksesskombinasjon

Et lydhørt publikum lot seg lett sjarmere av Knausgård, Carmona-Alvarez og Grytten. Latteren satt løst, og publikum fikk virkelig en helt fantastisk intim og virkelighetsnær opplevelse. I halvannen time fikk vi oppleve en spennende samtale om musikk, litteratur og livet mellom eliten av norske forfattere.

Fredagens bokbad og konserter i Bankgården ble en suksess av de sjeldne. Billettene forsvant i rekordfart, og arrangementet var utsolgt lang tid i forveien - og det var nok mange som angret på at de ikke fikk kjøpt billetter i tide. For mange publikummere var dette festivalens store høydepunkt. Det var en fantastisk flott kveld med innholdsrike samtaler og spennende musikk fra scenen.

Canal Street
Foto: Birgit Fostervold

I 90 minutter intervjuet Fædrelandsvennens kulturredaktør Karen Kristine Blågestad tre litterære helter: Karl Ove Knausgård, Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez. I bakgården i Bankgården, dandert i myke plysjsofaer og i lyset fra 70-tallslamper, sommerlett, men med undertone av både humor og alvor, kom alle tre til orde om sin musikk og sine bøker. Blågestad holdt på mesterlig vis holdt styr på både temaene og heltene. Det var umulig å ikke bli starstruck. God og lun stemning, og ingen kleine spørsmål fra en opplagt bokbader som ikke lot seg vippe av pinnen av Knausgårds opplagte flørterier. En publikummer kommenterte:

«Knausgård har vokst i alder og visdom. For meg så leda han ganske suverent samtalen, med litt hjelp av Blågestad. Han har dette undrende ærlige. Sier "det vett e’kje" rett som det er. Folk liker en som også undrer. Han virka ekte, som jeg så han i det aller første intervjuet.»

Det var mye snakk om musikk og rock i samtalen, og alle tre forfatterne var kledelig beskjedne når det gjaldt egne ferdigheter. Knausgård innrømmet at han begynte å spille for å trekke damer, og da falt valget på trommer fordi det trenger man ikke å være musikalsk for å klare. Mon tro det! Han fortalte også at han hører på den same cd-en gjennom skrivinga av en hel roman, men at han aldri hører på tekstene. Litt småerting mellom de tre var det også – som for eksempel kommentaren: «Den var jo ikke god, da, den der Min kamp..!».

Canal Street
Foto: Birgit Fostervold

Senere var det konsert med gutta. Publikum var veldig fornøyd med å se byens store forfatter bak trommesettet i Vankel, men konserten med Frode Grytten Beat Band var annerledes enn noe undertegnede noensinne har opplevd tidligere.

Canal Street
Foto: Birgit Fostervold

Flere ble nok overrasket over denne opplevelsen, som vanskelig lar seg beskrive. Grytten med sin fabelaktige og helt særegne framføring av beattekster, til kjente låter av blant andre Bowie, Velvet Underground og The Clash, med et band som briljerte så til de grader. Bandet bestod av Pedro Carmona-Alvarez (sang, gitar), Annlaug Børsheim (sang, fele, gitar), Ivar Thormodsæter (trommer), Einar Sogstad (piano), Michael Barnes (saksofoner), Anders Bitustøyl (bass) og altså Frode Grytten (stemme). Ordet som kanskje er mest dekkende for beskrive stemninga må rett og slett være «elektrisk». Opptil flere av publikum gav uttrykk for at dette var årets konsertopplevelse, og min sidekvinne som jeg traff på gata kvelden etter kommenterte: «Adrenalinkicket har vart i et døgn etterpå. Beste festivalen!»

Canal Street
Foto: Birgit Fostervold

De frammøtte var strålende fornøyd med hele eventet, men særlig bokbadet ga virkelig publikum valuta for pengene. Ja takk til nytt bokbad med musikk i 2018!

Kristina Daland & Torunn Charlotte

Se bilder av bokbadet, Vankel og Frode Grytten Beat Band på CS sin flickrkonto!
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: